*Nettavisen* Nyheter.

Ungdom herjer på T-banen

Slik kan det se ut når unge har vært på ferde med boksene sine.

T-banen og Stovner politistasjon har de siste ukene registrert bråk og hærverk nesten daglig på strekningen Grorud-Stovner. Nå skal uvesenet stoppes.

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik ser en trapp på Vestli ut etter at ungdommer har «hatt det moro».

STOVNER: – Vi ser av og til at det dukker opp lokale problemer på T-banen rundt om i Oslo, sier administrerende direktør Øystein Svendsen i Oslo T-banedrift til Lokalavisen.

Del på Facebook

Barnevogn på sporet

– Vi har merket mer uro enn det vi har erfart tidligere mellom Grorud og Stovner. Ungdommer trekker i nødbremsen. De legger gjenstander i sporet. De tømmer brannslukningsapparater. Og de holder dørene åpne slik at togene blir forsinket. Vi har dessuten registert økt uro og bråk, i tillegg til tagging. Samlet sett ble dette en situasjon som krever ekstra tiltak, sier Svendsen.

Han forteller at det settes inn flere vektere, økt fokus på kameraovervåking, og det er innledet tett samarbeid med Stovner politistasjon.

Bedring underveis

– Den siste uken har vi sett en bedring. Tilstedeværelse er nøkkelen, fortsetter Svendsen.

Han vurderer å kontakte natteravner for å diskutere enda større engasjement i nærmiljøet. Publikum bes melde fra til T-banen om de ser uregelmessigheter. Telefonnummeret er 95 25 80 00, hit kan du sende melding eller ringe.

Mariann Svindal, leder for ordensavsnittet ved Stovner politistasjon forteller at hun og kollegene har stort fokus på dette problemet.

– I en periode hadde vi nesten daglige meldinger om hærverk og bråk på T-banen, sier Svindal.

En dag ble en barnevogn funnet i sporet. Føreren av togfet måtte stoppe, det medførte store forsinkelser.

I løpet av en drøy måned var politiet ute på T-banen 29 ganger.

– Nå er vi mer til stede, vi ønsker en oversikt over hvilke ungdommer som driver med dette. Vi henstiller alle foreldre som eventuelt har mistanke om at deres barn er med på dette, om å ta en alvorsprat. Dette er ikke uskyldige barnestreker. De som blir tatt risikerer bøter og plett på rullebladet, sier Svindal.

Det er særlig på ettermiddag og kveld ungdommen har herjet.

Svindal ber folk som ser tagging eller andre uregelmessigheter om å melde fra. Ta gjerne bilde. Du behøver ikke krangle med en hel ungdomsgjeng. Men informasjon om tid og sted og kanskje et bilde av en tagg er verdifull informasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag