RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flott arrangement: Vilde Westerskow, rektor Gro Høyvik, Ingrid Furulund og Eirin Østensen syntes alle fire at OD er ett flott tiltak.
Flott arrangement: Vilde Westerskow, rektor Gro Høyvik, Ingrid Furulund og Eirin Østensen syntes alle fire at OD er ett flott tiltak.

Ungdom hjelper ungdom

En dag i året gir omkring 120 000 ungdommer i Norge en dag av sin utdanning i solidaritet til ungdom i andre land som ikke har det like bra.

Løren: Operasjon dagsverk ble for første gang arrangert i 1964, og pengene gikk da til gjennopp bygging av en skoler i Algerie. Siden 1967 har OD blitt arrangert hvert år utover hele landet.
- Jeg syntes OD er ett kjempefint opplegg. Det gir ungdommene ett inblikk i hvordan folk på vår egen alder i andre deler av verden har det. Det gir oss også en mulighet til å hjelpe dem, sier Ingrid Furulund 14 år.

På skole

På OD-dagem valgte Ingrid sammen med Vilde Westerskow og Eirin Østensen å jobbe på Løren skole, en barneskole hvor de selv har gått.
- Skolen ligger nærme der jeg bor, og i tillegg liker jeg å jobbe med barn. Det var derfor naturlig for meg å søke jobb her, forteller Ingrid.
- Vi valgte å jobbe på Løren skole fordi vi hadde lyst til å jobbe på en skole og vi har selv gått her i sju år, sier Vilde og Eirin.
På OD dagen ble Ingrid satt til å jobbe som assistent i 4.klasse.
- Jeg har hjulpet dem med en data-undersøkelse, sier Ingrid fornøyd.
Jentene kan også fortelle at de fikk positiv respons da de spurte rektor om å få jobbe på skolen.
- Det var ikke noe problem i det hele tatt å få jobbe en dag her, forklarer Ingrid.
- Det er kjempegøy å jobbe på Løren skole, sier alle jentene i kor.

God jobb

- De siste årene har vi fått mange forespørsler fra ungdommer som ønsker å jobbe her på OD-dagen, forteller rektor på Løren skole Gro Høyvik.
I år fikk Løren skole tre henvendelser og alle tre fikk plass.
- Jeg syntes OD er en flott dag, og jeg er imponert over ungdommene som viser så stor innsats og ett så stort engasjement, sier Gro smilende.
Det er også veldig populært blant elevene på skolen å få besøk av ungdommer. I fjor kom en av elevene bort til rektor etter OD dagen og spurte om dette kunne gjøres oftere.
- Disse ungdommene er fine som rollemodeller for de yngre elevene, de er store men alikevel ikke helt voksne, forteller Gro.
- Det er også fint for ungdommene at de for oppleve skolen som arbeidsplass, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere