Gå til sidens hovedinnhold

Ungdom hjelper ungdom

På alle skolene i Groruddalen gjøres det klart til Operasjon Dagsverk. Den årlige aksjonen for å hjelpe ungdom i den 3. verden.

Groruddalen: Den 27. oktober er det Operasjon Dagsverk for elever på undoms- og videregående skoler over hele landet. Elevene jobber for å skaffe inn penger som går til OD på den skolen de går og dermed gir man sitt bidrag til aksjonen.
- OD-pengene går alltid til utdanning, sier Iver Aastebøl, ansvarlig elev for alt som innebærer Operasjon Dagsverk på Bjerke Videregående skole. Det består av å kontrollere regnskap og han har ansvaret for at alt fungerer som det skal før, under og etter selve OD-dagen.
- I år går pengene via kirkens nødhjelp, til prosjekter i Brasil mot menneskehandel. Vi vil gi unge en mulighet til å utdanne seg. Mange unge i Brasil, som ikke får utdanning, reiser til Europa og blir fortalt at de skal jobbe som barnepiker, men ender i stedet opp som tvangsprostituerte, forklarer Iver.
Han forteller videre at det ikke er noen ting i veien med entusiasmen for OD blant elevene på Bjerke.
- I fjor hadde vi faktisk inntektsrekord og jeg forventer at tallene ikke blir lavere i år. Det har nok mye å gjøre med at ungdom hjelper ungdom på sin egen alder. Det motiverer, mener han.

Engasjerer

På Bjerke har man nettopp begynt å informere om OD, mens på Apalløkka Ungdsomsskole litt lenger nord i Groruddalen er elevene bedre i gang.
- Vi har allerede hatt flere møter og informert alle på skolen om årets Operasjon Dagsverk, sier Caroline Vijayarajah.
Hun er én av 5 elever, som danner årets OD-komité på skolen.
- Vi har hatt leker i forsøk på å engasjere elevene. Dette er den viktigste oppgaven vi har før selve dagen, forklarer Anders Martinsen, som også sitter i komitéen. De håper på at flest mulig elever på skolen klarer å skaffe seg jobb og får inn så mye penger som mulig, slik at flere unge i Brasil kan få det livet de fortjener.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg