RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdom inspireres

Før helgen ble et av de vakreste og beste eventyrene i mars arrangert. Ungt Entreprenørskapsmessen på Lillestrøm samlet igjen skarpe, kreative og unge hjerner. I sylskarp konkurranse med hverandre presenterte ungdoms- og elevbedriftene produkter, konsepter og ideer for fremtiden.

De har brukt mange kvelder og frihelger på jobbe frem sine prosjekter. Et par klassekompiser ved Oslo Montessoriskole satt for et par år siden og lot de kreative tankene flomme. Et par år senere ble de kongene i messehallen på Lillestrøm. Med Sykkelreskimet EB rasket de med seg flere førstepremier for sin farkost. Som om de skulle gjort det hele livet, viste de mandag frem stoltheten på Frognerseteren for vår journalist. Proft fortalte de historien fra idé til ferdig produkt. Alt fra kostnader og miljøhensyn hadde de tatt hensyn til. Det var lett å forstå at juryen ble imponert.

Elever fra Ullern, Ris og Bjørnsletta gjorde seg også bemerket på samme messe. Våre lokale skoler gjorde det skarpt i fjor, og følger altså opp i år. Gutta i Sykkelreskimet forteller også at skolens ledelse har gitt dem spillerom. Skolene fortjener også skryt for å la de unge, skarpe hjernene få tenke fritt.

Klart man blir begeistret over å se engasjerte ungdommer med tro på fremtiden. I en mørk finanskrisetid, er det godt å se unge som bare gyver på.

En blir også nesten misunnelig å se hva elevene i ungdomsskolen og i den videregående skolen får av muligheter. Konseptet med elev- og ungdomsbedrifter er blitt en suksess over hele landet. Ungdom inspireres til å tenke selv, ta ansvar og få gjort noe med ideene. Det er gode nyheter for en nasjon som vil trenge innovasjon og gode ideer når eldrebølgen ruller over oss.

Langtifra alle elevene vil kunne leve av sine ideer og produkter i fremtiden. Men dersom 20 prosent av dem klarer det, ja, så er det gull verdt. Ungt Entreprenørskap er et prosjekt vi håper vil leve lenge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere