RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdom, kultur og eldre i faresonen


Tilbudet til ungdommen i Bydel Østensjø er nok en gang i fare. (Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen)
Tilbudet til ungdommen i Bydel Østensjø er nok en gang i fare. (Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen)
Bydel Østensjø må nok en gang finne fram sparekniven og kutte fem millioner kroner. Mandag 10. mars er eldresentre, fritidsklubber og kultur i faresonen.

ØSTENSJØ: Budsjettinnstramningen må innføres fordi bydelen ikke skal dra med seg nok et merforbruk inn i neste budsjettår, hvor det er forventet store budsjettreduksjoner.

Når vi korrigerer for fremført aktivitetsnivå og for at bydelen må dekke merforbruk fra 2007 på seks millioner kroner, har bydelen et netto omstillingsbehov på anslagsvis fem millioner kroner, skriver bydelsdirektør Tove Stien i saksfremlegget til bydelspolitikerne.

Dramatiske tiltak

Bydelsdirektør mener at risikoen for merforbruk inneværende år er såpass stor at det er nødvendig med reduksjon i bydelens aktiviteter for å sikre balanse, samt øke bydelens økonomiske handlefrihet i årene fremover.

En utsettelse av nødvendige aktivitetsreduksjoner vil medføre flere og mer dramatiske tiltak for balanse, skriver hun.

Det er flere tiltak i budsjettet som vil bidra positivt med økt innsparing neste år, som økte antall omsorgsboliger med tjenester, helårsvirkning av inndragninger av administrative stillinger og eventuell virkning av reduksjon i antall barnevernsinstitusjoner.

Det er imidlertid ikke tilstrekkelig.

Bydelen har ikke klart regnskapsbalanse de senere årene og det er nødvendig med en aktivitetsreduksjon ut over det som allerede er vedtatt i budsjettet. Så lenge usikkerheten er så stor både for barnevern og sykehjemsplasser, i tillegg til forventede rammereduksjoner neste år, er det nødvendig med en aktivitetsreduksjon, skriver hun.

Unge og eldre

Av den grunn vil bydelsdirektør fremlegge forslag om reduksjon av deler av bydelens tjenestetilbud så raskt dette lar seg gjennomføre. Mulige områder man kan redusere aktiviteten på er de fire fritidsklubbene og andre tiltak og aktiviteter for ungdom.

I Stiens liste er også alle bydelens eldresentre nevnt, samt frivillighetssentralen. Andre aktuelle kutt kan være kulturtiltak, eller frivillighetsmidlene til lokale lag og foreninger.

Fjernvarmeledning

Andre saker som skal opp i bydelsutvalget er blant annet treffsted for mennesker med psykiske lidelser, status på barnehageplasser og brukerundersøkelse for Østensjø boligkontor.

I tillegg legges det fram et brev fra Rådhuset med oppsummering av møtet vedrørende utbygging av fjernvarmeledning i naturreservatet rundt Østensjøvannet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere