*Nettavisen* Nyheter.

Ungdom? Se her!

Frist for påmelding til Ungdommens Kulturmønstring i Ullern bydel er 1. mars. - Det er nå du har muligheten, sier Runa Granlund på Stoppestedet.

Lilleaker: Lørdag 4. mars er datoen alle kulturinteresserte ungdommer i Ullern bydel bør merke seg. Da braker det løs med kulturmønstring på Stoppestedet på Lilleaker.
- Ungdommens Kulturmønstring (UKM) er, som navnet tilsier, en mønstring og ikke noen konkurranse. Her er det ingen vinnere eller tapere. Formålet er å vise kulturmangfoldet blant de unge i bydelen. Vi er opptatt av å få frem hva de unge kan og interesserer seg for. Mange tror kanskje at UKM kun er for rock- og popband, men det kan være så mangt, forklarer Runa Granlund og Tonje Tovik på Stoppestedet, og ramser opp dans, film, poesi, kunst, fotografi, teater, og drama.

Påmelding innen 1. mars

UKM er et landsdekkende arrangement. Først finner den lokale mønstringen i bydelen sted. Der plukkes noen ut til å representere Ullern i fylkesfinalen på Chateu Neuf den 26. mars. Derfra går noen videre til landsmønstringen i Trondheim på senvåren. I fjor kom en Sollerudstranda-elev videre til landsmønstringen med et fotografi han hadde tatt.
- Det er ikke nødvendigvis de proffeste bidragene som går videre. Juryen plukker ut bidrag som skal representere mangfoldet i bydelen, forklarer Granlund og Tovik.
De legger vekt på at alle deltakerne er amatører og at alle har samme sjanse.
- Så nå er det bare å melde seg på. Logg deg inn på www.ukm.no, klikk "påmelding" og finn Ullern bydel. Vi minner på at kunstgjenstander må leveres inn senest 1. mars klokken 14.00.

Trenger jurymedlemmer

Det er ikke bare unge bidragsytere som søkes til UKM. På en mønstring trengs selvsagt en jury.
- Voksne med tilknytning til kunst og kultur søkes til å være med i juryen. Dessuten trenger vi like mange ungdommer til juryen. De bør ha sterk interesse for kultur, forklarer Tovik.
Ønsker du å være med i UKM-juryen kan du ta kontakt med Nicolas Chung på telefon 91354770.
UKM er åpent for publikum 4. mars. Stoppestedet åpner dørene klokken 15.00 og deltakerne inntar scenen klokken 16.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.