Gå til sidens hovedinnhold

Ungdom spiller opp

Så er det klart for et nytt kapittel i serien av Nordstrand Huskonserter. Søndag er det unge musikere som inntar podiet.

Nordstrand: Det blir "Ung aften" i Nordstrandhuset søndag, sier Tor Guttu. I navnet har vi ikke hatt det på noen år, men i gavnet! Siste begivenhet var Hemsing-søstrene i fjor. Og vi har hatt Dingstad-familien, Heistø Strand-familien og i 2001 og tidligere musikklinjen ved Manglerud videregående. Denne gang er stikkordet CHEN.

Fellesnevneren for Hemsing og Chen og Thing Helseth og mange andre toppnavn blant dagens unge er Barratt Dues musikkinstitutt. Derfra kommer de fleste av de beste; der ligger hovedkilden til talentflommen.

Nordstrand Huskonserter er selvsagt ikke uberørt av dette ja, vi kan vel si det så sterkt som at "vi er absolutt med", og at vi alltid har vært det. For eksempel: Hvor trådte den nå verdenskjente Vertavo-kvartetten frem for en kyndig offentlighet? Jo, ved Nordstrand Huskonserter tidlig i 90-årene, sier Guttu.

Søndagens konsert

Hovedpersonen søndag er altså John Chen fra Lørenskog, vel 15 år gammel, og her dreier det seg ikke om noen førstegangsopptreden. Han har lang erfaring både som konsertgiver, stipendiemottager og prisvinner. Å vinne priser begynte han med i 2003, om ikke før, og det får være nok sagt om den siden av saken. Et bredt og voksent repertoar har han innstudert for lengst, og fra det gir han oss Sinding, Hurum, Bach, Chopin og Liszt, forteller Guttu.

Med seg skulle John hatt kusine Sara på fiolin. Hun har imidlertid meldt forfall, idet hun på kort varsel skal ledsage statsministeren på en reise til Kina et forfall som må kunne kalles lovlig. Men hun har skaffet stand-in nemlig Madelene Berg fra Nordfjordeid også hun tenåring, også hun fra Barratt Due. Da er vi berget. Og med seg på klaver har hun Julie Ye fra Bærum og Barratt Due. Og spør du hvor unge disse damene er, så er vårt diskrete svar at John er eldst av de tre.

Programmet

Alt dette medfører noen forandringer i det opprinnelige programmet i det som figurerer på plakatene, men ingen sjenerende. Istedenfor Griegs fiolinsonate nr. 3 får vi første og annen sats fra nr. 1, og istedenfor de Falla/Kreisler får vi Ysaye. Det blir altså fortsatt Grieg i jubileumsåret og et i beste forstand og alle henseender populært program førstkommende søndag.

Som vanlig bestiges podiet med visse mellomrom av en kåsør, og som vanlig oppstår det en lang og hyggelig pause mellom første og annen avdeling, sier Tor Guttu som i en årrekke har styrt Nordstrand Huskonserter.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar