*Nettavisen* Nyheter.

Ungdom vil hjelpe barn

Mens andre elever selger finurlige dupeditter i sine ungdomsbedrifter, har fem jenter fra Ellingsrud og Stovner startet egen hjelpeorganisasjon.

Ellingsrud / Stovner: Ungdomsbedrifter har de senere år blitt en vanlig del av undervisningen i norske skoler, men de fem jentene i En hjelpende hånd UB har gjort noe helt nytt. Ungdomsbedrifter er ofte arena for kreative nisjeprodukter og finurlige dupeditter, mens En hjelpende hånd UB er en hjelpeorganisasjon.
Det var en ensom tigger utenfor McDonalds i Storgata som ga de fem jentene ideen om å hjelpe folk. Tanken surret fremdeles i da de i høst skulle starte en ungdomsbedrift i klassen på Etterstad videregående skole. Ideen havnet på lista sammen med mange andre, men utmerket seg raskt.
Lærerne ble veldig interessert i hjelpeorganisasjonen, for det var ingen som hadde gjort noe sånt med ungdomsbedrift tidligere, sier daglig leder Elin Maurveg (18) fra Ellingsrud. Hun driver En hjelpende hånd UB sammen med markedssjef Jane Lindstrøm (17), utdelingssjef Lene Paulsen (17), økonomisjef Nina Stalheim (18) og produktsjef Caroline Samuelsen (17).

Vil lage juletrefest

Jentene fant etter litt idémyldring at de ønsket å fokusere på vanskeligstilte barn i hjelpeorganisasjonen. Inspirert av prosjektet "Åpen leir", som arrangerer friluftsturer for barn om sommeren, er første mål å arrangere en juletrefest for disse barna.
Vi håper vi kan få låne lokaler et sted, og så må vi jobbe for å skaffe sponsorer, forklarer Nina Stalheim.
Selv om En hjelpende hånd UB er er ideell organisasjon med mål om å bare gå i balanse, trengs det midler for å kunne hjelpe. Jentene vil derfor samle inn penger fra bedrifter og privatpersoner, men hittil har det vært vanskelig å nå frem.
Vi har sendt noen mailer til ulike bedrifter. Mange synes ideen er god, men de er skeptiske fordi de tror dette blir vanskelig å gjennomføre, forklarer Caroline Samuelsen. De fem jentene sier de tror mange er tilbakeholdne fordi En hjelpende hånd UB "bare" er en ungdomsbedrift, men de forsikrer at det bare motiverer dem til å jobbe enda hardere for å nå sine mål.
Vi håper noen ønsker å hjelpe oss og tar kontakt, sier Nina Stalheim.

I møter

En hjelpende hånd har allerede vært i møte med Blå Kors. Der fikk jentene mange gode tips, i tillegg til navn og telefonnumre til mange andre som kan hjelpe. Nå planlegger de flere møter med en rekke hjelpeorganisasjoner for å få hjelp og veiledning til sitt videre arbeid.
Torsdag 15. desember får jentene også muligheten til å få litt penger i kassa. Da arrangerer Etterstad videregående skole julemesse, der alle ungdomsbedriftene viser seg frem og selger sine produkter, tjenester og ideer.
Vi skiller oss veldig ut fra andre ungdomsbedrifter, for vi har ingen produkter å selge, og dette er heller ikke noe vi ønsker å tjene penger på, forklarer Lene Pausen.
Vi vil vise at ungdommer også kan gjøre gode gjerninger og hjelpe andre, sier Caroline Samuelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag