RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdommelig Ibsen

Elever ved Lambertseter videregående skole fremførte sist fredag sine egne tolkninger av Henrik Ibsens ulike verker.

Lambertseter: Humor, energi og ungdommelig kreativitet preget fredagens forestilling på Lambertseter videregående skole.

Forestillingen startet med et innslag av "Vi vandrer med freidig mot" sunget av klasse 2c samtidig som en selvlaget film ble vist.

Etter åpningen fulgte et "one-man-show" med Per Øyvind Nilsen Bø fra klasse 2c. I sin spesielle tolkning av åpningen fra "Peer Gynt" er Mor Åse blitt byttet om med en politiinspektør og Peer er inne til forhør. I ensom majestet stod Per Øyvind på scenen i rollene som både Peer og inspektøren.

En forykende fortolkning av byllupet på Hægstad fra "Peer Gynt", med innlagt hallingkast, ble servert av elevene fra idrettsklasse a, mens 2b stod for en solid og mer tradisjonell oppvisning med sin fremføring av fjerde akt fra "Samfundets Støtter".

Elever fra klasse 2a og 2d fremførte to versjoner av sluttscenen fra "Et dukkehjem". Den ene var den tradisjonelle avslutningen, den andre Kåre Willoch sin versjon hvor Nora ikke drar, men blir for barnas skyld. Begge deler ble flott fremført.

Publikum fikk også utrdag og tolkninger av Hedda Gabler og Fruen fra Havet, imponerende fremført av idrettsklasse b mens klasse 2e hadde gitt seg i kast med Vildanden.

Det ble rom for både latter og ettertanke. Konferansierene Abha Johar og Bibi Musavi i 2e gjorde en god innsats og hensatte publikum til å tenke på aktuelle temaer i forhold til Ibsen sine verker.

Alt i alt, en solid oppvisning av andreklassingene på Lambertseter videregående skole.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere