Gå til sidens hovedinnhold

Ungdommen får 30.000 å dele ut

Ungdomsådet får enda mer penger å dele ut i 2009, til tross for trange kår i Bydel Stovner.

BYDEL STOVNER: Leder av Stovner ungdomsråd, Mari-Marthe Aamold, og nestleder, Katrine K.Eriksen, kunne smile bredt i går.

Ungdomsrådet får 30.000 kroner å rutte med i 2009. Pengene skal ungdomsrådet dele ut til elevrådene.

- Dette er veldig fint! Ungdomsårdet er ikke så profilert og ved å øke rammen slik at vi kan gi mere penger til elevrådene, gjør at flere kan få øynene opp for rådet, sier Aamold.

Tidligere har ungdomsrådet invilget søknader om pener til konserter og ball.

- I tillegg til slike arrangementer, håper vi nå på å kunne få leiet inn en coach eller liknende som kan ha en opplæring med elevrådene. Mange av elevrådsrepresentantene møter opp til møter, men flere av dem vet ikke hva de egentlig skal gjøre, sier Aamold.

Økte potten med 20.000

I 2008 var rammen til ungdomsrådet fikk på 10.000 kroner. Dette er penger elevrådene på skolene kan søke om å få. Ungdomsrådene deler deretter ut pengene.

Selv om Bydel Stovner har mindre penger å rutte med i år, valgte de å gi mere til ungdomsrådet.
Byldespolitikerne økte rammen til den yngre generasjonen, til tross for at bydelsrammen for neste år er 16 millioner kroner mindre.


- Jeg tar likegodt å foreslår at vi øker rammen med 20.000 kroner, jeg, sa Tore Ludt (Sv), under budsjettforhandlingene i går. Forslaget traff de andre politikerne rett i hjerterota og potten til bydelens unge og håpefulle ble dermed økt.

Ville gi penger til elevrådet

Frp fremmet først et forslag om å legge av en pott på 20.000 kroner som elevrådene i bydelen skulle få.

- Elevene skal vite at de har politikere som bryr seg om dem. Det er viktig at vi viser dem det og at de vet at pengene kommer fra oss, kommenterte Jan Arild Linja (Frp).

Frps forslag tente ikke viljen fra de andre partiene, som mente at elevrådene bør søke ungdomsrådet om penger.

- Om elevrådet tror de får pengene fra ungdomsrådet og ikke fra bydelen, så synes jeg det er greit jeg. Å fordele denne potten er ungdomsrådets viktigste jobb, og da mener jeg de kan få fortsette med det, sa Ludt.

Det endte med et samlet bydelsutvalg og mere penger til ungdomsrådet neste år.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre