*Nettavisen* Nyheter.

Ungdommen får styre mer på Stoppestedet

Etter en tøff avslutning på fjoråret råder nå optimismen og kreativiteten på Stoppestedet.

LILLEAKER: Sist uke var det åpent møte på ungdomshuset, for «gamle» og nye brukere. Målet; Å åpne for ytterligere brukerstyring fra ungdommene, dele ideer, tanker og drømmer.

– Vi har ikke vært og er ikke redde for å prøve nye ting. Noen av arrangementene har slått til, andre har ikke vært like populære, men sånn er det, sier koordinator ved Stoppestedet Tonje Tovik.

– Krever mye

Hun har for lengst skjønt at man ikke kan tilfredsstille alle, men har stor tro på å la ungdommene komme sammen og gi uttrykk for hva de mener om Stoppestedet.

– Brukerstyring krever mer enn hva mange tror, men det er viktig for oss at de ungdommene som bruker stedet, så vel som potensielle brukere får en mulighet til å snakke om det som betyr noe for dem. Det er nettopp derfor vi har dette åpne møtet i dag. Og jeg gleder meg til tilbakemeldingene, sier Tovik.

Les også: Mustad redder stoppestedet

Brainstorm

I samlingssalen setter et titalls ungdommer seg ned sammen med Anette Arneberg, representant fra Ungdomsrådet i bydelen. Nå skal en tavle delt i to, en bunke med gule og en bunke med rosa lapper få ny betydning.

– Vi deler inn i ønskelig og ikke ønskelig. På de gule skal skrive opp det dere ønsker på Stoppestedet, på de rosa, det dere ikke ønsker. Så tar vi en ekstra inndeling her nede med realistisk og det som ikke er realistisk per i dag, sier Tovik.

Realistisk/urealistisk

Hun har tydelig fått ungdommenes oppmerksomhet. Lappene fylles ut og henges deretter opp på tavlen. Ungdommene ønsker seg bedre informasjon om det som til en hver tid skjer på Stoppestedet. De ønsker seg en lavere benk i oppholdsrommet, litt billigere brus, mer tilgjengelig musikkutstyr og «flere digge kakao-jenter» når de serveres gratis kakao. Forslagene diskuteres og plasseres så under hva som er realistisk og få til og hva som ikke er det. Flere av ungdommene ytrer i tillegg et ønske om oppussing av den store salen, hvor deler av malingen har begynt å skalle av.

Men, også på lappene hvor ungdommene gir tilbakemeldinger på hva de er fornøyde med er det mye å hente.

– Det er et hyggelig og trygt sted å være, med masse hyggelige mennesker og hvor det alltid er noe å finne på, sier en av ungdommene mens flere nikker samtykkende.

– Det er veldig mange bra arrangementer her, men jeg sikker på at vi også kunne gjort mer hvis flere hadde vært med på ryddingen i etterkant. Det synes jeg vi alle kan bli flinkere til, sa en brukerne.

Les også: Foreldreaksjon for Stoppestedet

Hyggelige og «litt barnslige»

Hyggelige og «litt barnslige» folk som jobber på Stoppestedet, gratis kakao og tilgjengelige PC-er kom også med på plussiden.

– Det er viktig for meg å få sagt at Stoppestedet er så utrolig takknemlig for støtten lokalmiljøet med ungdommene og foreldrene i spissen har gitt oss. En stor takk også til Mustad Eiendom som har halvert husleien i fire år og som gjorde at politikere i bydelen faktisk så muligheten av å beholde Stoppestedet. Vi opplever det som en tillitserklæring vi aldri tidligere har fått og tenker at det kanskje er et signal på at vi satser riktig og at dette ungdomsarbeidet har en viktig plass i bydelen, avslutter Tovik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag