*Nettavisen* Nyheter.

Ungdommen nå til dags er snillere enn før

Leder Roger Andresen for ordensavdelingen i Oslo politidistrikt (til høyre) er fornøyd med at ungdommen i byen er blitt mer lovlydig. Til venstre politimester Hans Sverre Sjøvold. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

Godt samarbeid med kommunen får ungdomskriminaliteten i Oslo til å synke.

OSLO: Det blir stadig flere unge i Oslos befolkning. Likevel synker kriminaliteten blant de under 18 år.

Utviklingen i ungdomskriminaliteten var den mest gledelige nyheten da politiet i Oslo presenterte kriminalitetstallene for 2012 mandag. For fjerde år på rad synker kriminaliteten blant ungdom under 18 år. Antall siktede eller mistenkte personer under 18 år var i 2012 det laveste de siste ti årene.

– Dette er bare positivt. På tross av at ungdommen er en gruppe i befolkningen som øker i antall, blir det mindre kriminalitet, sier politimester Hans Sverre Sjøvold.

Les også: 17.778 lommetyverier i Oslo i fjor

Jentene best

Totalt 2252 straffbare forhold i Oslo i 2012 hadde gjerningsperson under 18 år. Det er 60 færre enn i 2011. Noen av disse er gjengangere, så antall ulike gjerningspersoner har i samme tidsperiode gått ned fra 1274 til 1237.

Det er jentene som står for hele nedgangen, og vel så det. De står for kun 329 av de 2252 kriminelle gjerningene. Dermed er kriminaliteten blant unge jenter i Oslo mer enn halvert siden toppåret 2007, da jenter sto for 830 lovbrudd.

I samme periode har totalt antall ungdomslovbrudd i Oslo sunket fra 3233 til fjorårets 2252.

Les også: Gutter er voldelige, jenter nasker

– Eventyrlig bra

Roger Andresen er visepolitimester og leder for Ordensavdelingen ved Oslo politidistrikt. Han gir et godt samarbeid med kommunen mye av æren for den hyggelige utviklingen.

– Det vi har oppnådd sammen er eventyrlig bra. Kommunen bruker mye ressurser sammen med oss der det er unge gjengangere, sier Andresen.

Politiet og kommunen samarbeider om oppfølgingsteam som tar vare på ungdom som har viklet seg inn i kriminalitet. Dette har ført til at tilbakefallsprosenten går ned.

– Det er all grunn til å gi honnør til ungdommen i Oslo. Vi har utrolig bra ungdom. Nå er det bare for oss i byen å ta vare på denne trenden, sier Roger Andresen.

Les også: Til felts mot ungdomskrim

Les hele rapporten med politiets krimtall fra 2012 her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.