*Nettavisen* Nyheter.

Ungdommen nå til dags

Astri Hella satte pris på å få takke sine hjelpere personlig.Håkon Eggen (f.v.), Mads Karlsen, Martin Bjerkelund og Martin Tibor Kønye var sentrale redningsmenn da hun nylig tryna skikkelig på sykkel.

Mandag fikk fire unge hverdagshelter roser av Astri Hella, som takk for flott hjelp da hun nylig stupte over sykkelstyret.

MANGLERUD: Det haglet inn med meldinger og telefoner til Nordstrands Blad, etter at Astri Hella sist torsdag etterlyste ungdommene som hjalp henne etter en sykkelulykke i august.

Mandag denne uken kunne den uheldige syklisten endelig takke sine gode hjelpere personlig.

Roser til redningsmenn

Jeg har ikke penger til dere, men blomster og utrolig masse takknemlighet, sier Hella og deler ut røde roser til sine unge redningsmenn.

Guttene kjente henne igjen med det samme, selv var sykepleieren fra Manglerudhjemmet så omtåket etter ulykken at hun ikke husker noen ansikter.

Vi tok godt vare på deg, forteller Martin Tibor Kønye (17), som har gått førstehjelpskurs på Hellerud videregående skole.

Han tok initiativ til å legge henne i stabilt sideleie, tørket blod fra ansiktet hennes og ringte til familien hennes.


Jeg tryna skikkelig på sykkel i forrige uke, men det var ingen som hjalp meg, sier han skuffet.

Flotte ungdommer

Kompisene hans Håkon Eggen (16), Martin Bjerkelund (15) og Mads Karlsen (15) hjalp til med å hente vann, ringe ambulanse og ikke minst holde Astri Hella våken.

Vi skulle på trening, og så hørte vi plutselig lyden av knirkete bremser og så henne stupe av sykkelen bak oss, forteller gutta, som var på vei til trening i Høyenhallen.

Dere pratet fælt med meg. Jeg husker at jeg bare ville sove, mimrer Hella med et smil.

Neste uke begynner hun endelig å jobbe for fullt igjen etter ulykken, som blant annet førte til at hun brakk armen.

Dere er noen skikkelig flotte ungdommer, roser Hella, som gjennom avisen også ønsker å takke Christer Skaug, Andreas Ravneberg og alle andre som hjalp henne etter ulykken.

Annonsebilag