Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdommen vil endre holdningen til søppel

HOLDNINGSKAPENDE: Burhan, Rahman og Abdulla prøver under mottoet "Tre om dagen" å endre folks holdning til søppel.
HOLDNINGSKAPENDE: Burhan, Rahman og Abdulla prøver under mottoet "Tre om dagen" å endre folks holdning til søppel.
Ungdom har i sommer holdt Bydel Søndre Nordstrand ren.

RUSKEN: Nina Eileen Olsen, Liv Kathrin og Manuella Andresen har fått med seg noen Rusken-effekter.

TRE OM DAGEN: Torill Waag, Tom Lier, Morten Brenna, Laila Paulsen, Burhan, Rahman, Abdulla og Arne Waag.

NORWAY CUP: Abdulla Taher snakker med spillere fra Radøy IF.

HOLDNINGSKAMPANJE: Hanne Hodnebrug (f.v.), Burhan Ahsan Mohammad, Sara Zumbo, Liv Jorunn Eriksen, Guri Riksaasen, Rahman Assam Mohammad, Nadeem Butt og Abdulla Taher på stand på Holmlia senter. ALLE FOTO: ØISTEIN FLATEN/STIFTELSEN HOLMLIA NÆRMILJØ

HOLMLIA: Gjennom hele sommerferien har Stiftelsen Holmlia Nærmiljø driftet prosjektet Vårt Nærmiljø i Bydel Søndre Nordstrand.

Grupper med ungdommer fra bydelens sommerjobbprosjekt har vært ansatt for å rydde og plukke søppel langs gangveier og andre steder i bydelen.

– Samtidig fremstår de som ambassadører for sin egen aldersgruppe, og bidrar til holdninger om at søppel er ut, og at de ønsker å leve i en bydel som fremstår både ren og innbydende, sier Øisten Flaten i Stiftelsen Holmlia Nærmiljø.

Tre om dagen

Ordtaket «tre om dagen» har blitt flittig benyttet i prosjektet.

– Det minner om at hvis alle plukker og kaster tre enheter søppel hver om dagen, vil dette gi et fantastisk resultat, sier Flaten.

I tillegg til søppelplukking og rydding har gruppene hatt stand på kjøpesentrene på Mortensrud, Åsbråten og Holmlia.

– På hver stand har publikum blitt oppfordret til å skrive seg på en liste for å plukke «tre om dagen». Dette har vært popu-lært, og svært mange har bi-dratt med sitt navn på listene, forteller Flaten entusiastisk.

Imponerte bergensere

Sist torsdag var det Holmlia senter som hadde besøk, og her fikk ungdommene også besøk av flere lokale politikere som gir sin støtte til prosjektet.

BU leder Nadeem Butt (AP), BU’s nestleder Liv Jorunn Eriksen (SV), BU medlem Hanne Hodnebrug (KRF), og Guri Riksaasen (SV), som stiller til valg i høst. Alle ga uttrykk for at de var imponert over det ungdommen fortalte om årets prosjekt.

Imponert var også en gruppe unge fotballspillere fra Radøy IF som holder til 10 mil utenfor Bergen. Under Norway Cup var de innlosjert på en av skolene på Holmlia, og hadde en hyggelig prat med ungdommene fra prosjektet.

– Dette synes de var et godt tiltak, og ville bringe med seg ideen hjem til egne trakter. Alle sammen skrev seg på listen med «tre om dagen», sier Øistein Flaten.

Rusken

I samarbeid med Rusken og Ruskengeneral Jan Hauger fra Prinsdal har ungdommene og Stiftelsen Holmlia Nærmiljø tatt tak i flere andre utfordringer i bydelen.

Dammen og plassen ved lysthuset nedenfor kirken på Holm-lia har fått en oppgradering.

– Noe arbeid er allerede utført, og mer skal gjøres ut over sensommeren. Dette arbeidet utføres i samarbeid med Bymiljøetaten i Oslo kommune, sier Flaten.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!