Ungdommer vil spille fotball på Bislett stadion

Under årets Ungdomsleker fikk bydelens skoleungdommer ikke benytte seg av fotballbanen på stadion, siden denne kun er forbeholdt spillere i de tre øverste divisjonene.

BISLETT: Elevene hadde satt pris på å få spille fotball på Bislett stadion til neste år, sier medlem i Ungdomsrådet Tarald Moe Bjølseth. Han spiller selv fotball, og forteller at de fleste skoleelever er mer opptatt av denne sporten enn av friidrett.

Surt

Meningen med å bygge Bislett stadion var jo at elever også skulle få lov til å bruke den, sier Moe Bjølseth. Han synes det er surt at ungdommene ikke slipper til på gressbanen én gang i året, under Ungdomslekene. Under årets UL gikk øvelser som fotball og volleyball ut av programmet på grunn av at det ikke var lov til å bruke gressbanen.

Dette er den eneste bydelen som ikke har noen flerbrukshall, sier Tarald Moe Bjølseth.

Bislett er mer beregnet på proffidretten, så derfor må vi passe på at gressbanen ikke blir slitt og ødelagt, sier Svein Wilhelmsen i Kultur- og idrettsetaten. Han forteller at de store internajonale stevnene prioriteres, og at det ikke er aktuelt at bydelens ungdommer får spille fotball på gressbanen til neste års Ungdomsleker.


Håper

Bydelen har et klart ønske om å få bruke Bislett stadion til Ungdomslekene i 2007, sier Sylvi Sæther i Bydel St. Hanshaugen. Hun forteller at det har blitt booket en dag for UL, men at Kultur- og idrettsetaten må ta forbehold, i tilfelle det skulle komme noen store arrangementer i siste liten.

Det er ikke mulig å få noe klart svar før til våren, sier Sæther. Hun frykter at planleggingen vil bli vanskelig, hvis man ikke har en fastsatt dato å forholde seg til.

Skulle det mot all formodning ikke bli holdt ungdomsleker på stadion, vil det være en faillitterklæring for Bislett stadion, mener Sylvi Sæther.

Bydelens politikere reagerer også kraftig på at elever ikke får lov til å bruke gressbanen under Ungdomslekene.

Dette er høyst provoserende, sier bydelsutvalgsleder Rune Aale-Hansen. På forrige bydelsutvalgsmøte bestemte politkerne seg for å sende et brev til byråd for kultur og næring, hvor saken skal tas opp videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.