RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdoms-ranere tatt

En årvåken far kjente igjen en stjålet jakke. Dermed var veien kort til arresten for ungdomsranerne.

Majorstuen/St. Hanshaugen: 10. mars tok den 15 år gamle ransutsatte gutten bussen fra Majorstuen. Allerede på holdeplassen ble han kontaktet av guttegjengen som senere gikk til angrep på ham. Etter at ungdommene hadde tilkalt flere venner underveis, gikk de løs på 15 åringen da han gikk av på St. Hanshaugen. En Canada Goose-jakke, mobiltelefon, nøkler og annet gutten hadde i lommene, ble fratatt ham før ranerne stakk av.

Det er tydelig at gjengen har pekt seg ut et ransoffer, fulgt etter vedkommende og så utført ranet et passende sted, sier Janne Stømner, politioverbetjent ved Sentrum politistasjon.

Noen dager senere ranet ser faren til ransofferet en gutt med jakken til sønnen på seg, og tilkaller politiet. De er raskt på plass, signalementet på personen passer med anmeldelsen, og raneren tilstår hurtig at jakken er stjålet. Den unge gutten er dermed pent nødt til å bli med betjentene på politistasjonen.

Vi fortsetter å etterforske saken selv om denne gutten har tilstått. Det var flere ungdommer involvert, og vi prioriterer slike ungdomsran. Spesielt når de, som i dette tilfellet, er planlagt. I dette tilfellet var det likevel den årvåkne faren som løste saken, sier Stømner. Hun sier videre at dette er det første tilfellet av ungdomsran som er registrert i området i år. På Fagerborg er det anmeldt fire ranssaker til politiet de to første månedene i 2007, men Stømner legger til at det ikke trenger å være personran.

Det kan være kioskran eller lignende, og det er viktig å få frem at det ikke er noen ransbølge i området, sier hun. Ungdommene som er tatt i denne saken må forvente seg en reaksjon, men foreløpig er det uvisst hva slags formell løsning som benyttes.

Ranerne er unge. Personen som foreløpig har tilstått er født i 1989, sier Stømner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere