*Nettavisen* Nyheter.

Ungdomsklubb på sparebluss

Bjørndal er bare hus og barn, og det er ingen andre steder enn klubben å henge for de minste, som ikke får lov å ta buss til Mortensrud, sa Saben Nebati (18) på vegne av de litt yngre klubbrukerne på Seterbråten fritidsklubb.

Penger må spares i Bydel Søndre Nordstrand, men klubben på Seterbråten få så vidt leve videre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tharald Beck og FrP fikk ikke flertall for privat drifting av fritidsklubbene.

Klikk på bildet for å forstørre.

11 år gamle Tony Vo fortalte om godt miljø på Mortensrud aktivitetshus.

HOLMLIA: Bydelen bruker mer penger enn den har fått tildelt, og må spare inn 48 millioner i løpet av de tre neste årene. Mange ungdommer fra Seterbråten fritidsklubb møtte opp for å protestere mot nedleggelse av klubben. Dette vil gi en innsparing på 1,2 millioner kroner i året.
I tillegg var det forslag om å inndra to stillinger i fritidssektoren, noe som betyr at også de andre fritidsklubbene i bydelen rammes.
Se bildene fra BU

Truet igjen

Iben Christine Høy (18) fortalte hva Låven fritidsklubb hadde betydd for henne da hun i 5. klasse flyttet hit fra Danmark.

Jeg kjente ingen og kunne ikke språket. På klubben fikk jeg venner og det var noen som forsto meg, sier Iben Christine Høy.

Det er jo ikke lenger siden enn april i år at dere lovet at klubbene skulle få leve. Dere sparer vel ikke noe på å få økte barnevernsutgifter? undret Høy.

Mange voksne og barn advarte i åpen halvtime mot konsekvensene av å ta penger fra forebyggende ungdomsarbeid.

SV og KrF foreslo å beholde tilbudet på Seterbråten, samt å ikke inndra 1 årsverk fysioterapeut og 0,2 årsverk altmuligmann, men dette fikk ikke flertall. Fremskrittspartiet foreslo å sette driften av de kommunale klubbene ut til private, uten å stille flere bydelskroner enn forslaget fra bydelsdirektøren, til disposisjon.

Vi tror ikke alle steiner er snudd, og vil derfor foreslå privatisering. Søndre Holmlia Fritidssenter, som støttes av de fleste her, er et godt eksempel på slik drift, sier Tarald Beck.

Privatiseringsforslaget fikk bare FrPs tre stemmer.

Rune Eriksen, tidligere Ap-representant, nå uavhengig, fikk flertall for å stille lokalene på Seterbråten fritidsklubb til disposisjon til frivillige organisasjoner de kveldene det ikke er klubbaktivitet.

Usynlig gruppe

Arbeiderpartiet fikk et enstemmig bydelsutvalg med på å opprettholde en klubbkveld for juniorene på Seterbråten (se oversikt) uten forslag til inndekning.

Det handlet mest om ungdom i åpen halvtime. Petter Tomren fra Prinsdal, som er far til en funksjonshemmet kvinne, tok imidlertid til orde for å beholde altmuligmanntjenesten. Tomren er vara til rådet for funksjonshemmede, og pekte på at rådet gjerne så at funksjonshemmede ble bedre tilgodesett i bydelens Oslo sør-satsing.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag