*Nettavisen* Nyheter.

Ungdomsopprør på overtid

Gatas Parlament har ingen planer å gi seg og lover minst 15 nye år med revolusjonær rap. (Fra venstre:) Don Martin, Linus, Elling og Aslak.

Nå er det revolusjon! Gatas Parlament feirer 15 år som østkantprofeter med flunkende ny skive.

GRØNLAND: Vi skal holde på i 15 år til. Å gi seg er for folk som slutter, sier Don Martin bestemt. Tiden med dugnadsånd og sosialdemokratiske ideer gjennom samarbeidsprosjektet Samvirkelaget er over.

Nå er det revolusjon, det er klart. Vi prøvde sosialdemokratiet i fjor, siden da har verdens fattige fått det mye verre. Nå skylder vi på de andre i Samvirkelaget og resten av samfunnet. Det eneste som nytta nå var å gi ut ny plate. Nå er døra til helvete åpnet på gløtt, sier Aslak Borgersrud.

Spør nærmeste 14-åring

Samme året som de feirer sitt 15-års-jubileum kommer de med plata «Kidsa har alltid rett» og stadfester at Gatas Parlament langt ifra har blitt noen gamle softinger, selv om det er en stund siden de kastet stein sist.

Jeg har ikke kasta en eneste stein etter at jeg fylte 30, men jeg skal ikke utelukke at det blir noen altså, sier Elling «Batman Zedong» Borgersrud.

Tittelen på plata kommer av at kidsa nemlig alltid har rett. Når du står ovenfor et politisk spørsmål, spør deg selv hva du ville ha gjort da du var 14. Da har du svaret. Og når man blir sur, grinete og bitter, må man kontakte sin nærmeste fjortenåring, sier Aslak.

Det er to måter å takle at man har blitt voksen på. Den ene måten er å bli sur, bitter og grinete på verden. Man blir med i borettslaget og henger opp plakater om at unga ikke kan spille fotball mellom klokka 20.30 og 08.30. Den andre måten er å tenke at kidsa har alltid rett, og forholde seg til verden deretter. Det er det vi har gjort, vi har spurt 14-åringene om hva de syns er best, sier Don Martin.

Beste hittil

Gutta legger ikke skjul på at de er strålende fornøyd med Gatas tredje offisielle album som er ute i butikkhyllene 26. mai.

Plata skal forandre alt og sørge for at folkemassene gjør opprør, lover Elling.
I tillegg til at vi har laget vårt beste album hittil, ville vi lage mer enn bare en plate.

Nå følger det også med musikkvideo til hver av sangene på DVD. Det skal bli umulig å se på tv uten å se Gatas Parlament. På internett skal vi være mye mer plagsomme enn de som sender ut mailer om viagra og penisforlengere, lover Don Martin som ikke utelukker at det kan dukke opp en og annen tanks sendt av myndighetene, eller bombetrussel på konsertene når de drar ut på veien i sommer.

Vi skal nemlig lage et ufyselig leven land og strand rundt, sier han og smiler sitt mest opprørske og revolusjonære smil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag