RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdomsrådet deler ut penger

Nå kan du søke ungdomsrådet i Bydel Nordre Aker om penger hvis du har et prosjekt du vil gjennomføre. Forutsetningen er at tiltaket skal gagne flest mulig ungdommer i bydelen. Nordre Aker ungdomsråd har fått 123 500 kroner til disposisjon. Bystyret har i år bevilget 1,5 millioner kroner i tilskudd til ungdomsrådene i bydelene. Det enkelte ungdomsråd avgjør hvilke tiltak det kan søkes støtte til og hvilke kriterier som gjelder. Ungdomsrådet kan også innvilge støtte til tiltak de selv setter i gang og arrangerer for ungdom.
Viktoria Hamran Fjellbekk er leder av ungdomsrådet. Hun forteller at de kriteriene hun og de andre i rådet legger vekt på når de skal gi penger er at flest mulig ungdommer i bydelen skal få glede av tiltaket. Dessuten må arrangementet gå av stabelen i bydelen. Og de gir ikke penger til etablerte klubber. De har skrevne regler for hvilke arrangementer de kan støtte, men de bruker også skjønn i hvert enkelt tilfelle. Rådet avgjør slike saker gjennom avstemning.
Nordre Aker Budstikke synes dette er en glimrende metode for å fordele penger til ungdom. Vi snakker ikke om kolossale summer. Men istedenfor at politikere og administrasjon bestemmer på vanlig byråkratisk vis får ungdom selv verdifull erfaring i å gjøre politiske avveininger. Det er ingen mangel på gode formål. Alle kan ikke få alt de ønsker. Med andre ord: Velkommen til den politiske virkelighet! Det er morsomt og spennende å høre hvordan ungdomsrådet tenker. Vårt absolutte inntrykk er at de tar oppgaven ytterst seriøst, og forvalter hver krone etter beste evne.
- I flere år har vi bevilget penger til skolerevyene på de videregående skolene i bydelen, forteller Tor Keilen som også sitter i ungdomsrådet, til bydelens hjemmeside. De får også søknader fra idrettsklubber som vil være uavhengige av voksne, og ungdomsrådet har tidligere støttet TILT kortfilmfestival, Frysjastock, fotballag, innebandylag, snowboardklubb, speiderarrangementer og katolsk ungdom.
Med andre ord er det mange unge i Bydel Nordre Aker som allerede har lært seg at ungdomsrådet har midler, og hvordan de skal søke for å få bidrag til sine aktiviteter. Det er flott. Men vi er overbevist om at enda mange flere har positive planer og tanker, og at penger fra ungdomsrådet kan bidra til å realisere nettopp deres vyer. Ikke alle kan få, men det er lov å prøve!
Nordre Aker har lyst til å berømme ungdomsrådet for innsatsen. Vi vil ønske 15-åringen Fredrik Røe Brevig lykke til som ferskt medlem. Og vi vil oppfordre alle voksne innenfor skoler, politiske partier, organisasjoner og lag til å ta rådet ytterst seriøst. Hjelp dem til å bli gode! Til ungdommen i Nordre Aker: Stå på!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere