RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Negativ: Bydelsutvalgsleder Egil Ihlen (H)
Negativ: Bydelsutvalgsleder Egil Ihlen (H)

Ungdomsskolen bør til Voldsløkka

Den beste ungdomsskoletomten er Heidenreich-tomta ved Voldsløkka, mener BU-leder Egil Ihlen (H).

NORDRE AKER: BU-leder Egil Ihlen (H) er glad for at de sentrale politikerne forstår det store behovet for en ny ungdomsskole i Nordre Aker. Men han synes ikke Grefsen videregående er det beste alternativet.

Dyrt

Beliggenheten er jo bra. Men årsaken til at Grefsen vgs. etterhvert skal erstattes med den nye videregående skolen i Nydalen, er jo at skolen er gammel og sliten, og at det ville bli for dyrt å pusse den opp til tilfredsstillende skolestandard. Da må det også bli veldig dyrt å lage ungdomsskole ut av «skallet» til de nåværende vgs.-lokalene, sier Ihlen, og legger til at hovedbygget er fredet, og at det også vil fordyre prosessen.

Ikke ideelt

Han tror heller ikke Berg Gård er noe godt alternativ.

Deler av gården er også fredet. Dessuten ligger den ikke ideelt til i forhold til offentlig kommunikasjon, sier Ihlen.

Voldsløkka

Derimot og som bydelen tidligere har uttalt i tilknytning til skolebehovsplanen er Heidenreich-tomten ved Voldsløkka et bedre alternativ. En ny ungdomsskole på denne tomten, vil være med å fange opp det store skolebehovet for fremtidige ungdomsskoleelever fra randsonen mellom Sagene og Nordre Aker. I tillegg kan uteområdet til skolen eventuelt inkludere Voldsløkka på dagtid, sier Ihlen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere