Ungdomsvalg på Trikkehallen

Ungdomsrådet er bindeleddet mellom politikerne og ungdommene. Søndag er det valg i Nordre Aker ungdomsråd.

Nordre Aker: - Det er fortsatt mulig å melde seg på som kandidat til ungdomsrådet, forteller Viktoria Fjellbekk (18), som på grunn av alder må gi plassen til noen andre.
Sammen med Lisa Bjærum (14) og Erlend Drotninghaug (16), i ungdomsrådet, ønsker hun å rekruttere flere ungdommer til å interessere seg for ungdommenes sak i bydelen. Ungdomsrådet er et politisk nøytralt ledd mellom politikerne, bydelsadministrasjonen og ungdommene. Medlemmene møtes minst en gang i måneden og tar stilling til ulike politiske forslag, samtidig jobber de for at ungdommene skal bli hør og få frem meningene sine.
De har mobilisert og protestert på varslede budsjettkutt fra politikerne og bydelsadministrasjonen, noe som flere enn en gang har ført til at budsjettene har blitt fredet, forteller Stig Framnes fra Trikkehallen.

Midler til tiltak

Framnes forteller også at ungdomsrådet administrerer en pott med penger som ungdom kan søke på til ulike formål. Dette er midler de har fått fra Byrådsavdelingen sentralt i Oslo, og som har resultert i mange gode ungdomsinitierte prosjekt. Kriteriene er at du kommer fra byen og at det skal gagne så mange som mulig. Det kan ikke være et allerede eksisterende idrettslag eller tilbud.
Til nå har vi for eksempel støttet musikkfestivalen Frysjastock, TILT-kortfilmfestivalen, Grefsen-revyen, og fått opp volleyballbanen på Frysja, forteller Erlend og Viktoria.
Problemet er at vi ikke har noe kontakt med ungdommene. De skulle bare vist hvor stor makt vi egentlig har. De vet ikke hvordan de skal komme i kontakt med oss, og derfor holder vi på å lage en egen hjemmeside. Adressen er ungdomsraadet.no, og her kan alle følge med på hva vi driver med, forteller Erlend.

Fredag er siste sjanse

For å melde seg på valget kan man sende en mail til stigtrikkehallen.no. Kriteriene er at man er mellom 13 og 18 år og bor i Nordre Aker Bydel. Tre av medlemmene fra det nåværende rådet kommer automatisk videre for å sikre at erfaringene kan føre det videre. Lisa, Veronica og Erlend oppfordrer også folk til å komme innom Trikkehallen for å stemme på sin favoritt. Valget blir holdt søndag 12. november kl 12-21. Siden det er samme dag som Idol-Jonas holder konsert vil det bli trukket ut noen gratisbilletter til konserten blant de som stemmer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.