*Nettavisen* Nyheter.

Unge driblefanter

Førstemann: 6-åringene viser at de allerede har dreisen på å drible rundt kjeglene. Bak står resten av stafettlaget og venter på sin tur.

Ballfølelse og teknikk er lik fotballskole. På Høybråtenbanen er 100 unge driblefanter i full fart hele uka.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lukker øya: Cathrine Hermansen (11) kniper øya igjen og bommer på ballen under heade-treninga. – Men det er ikke skummelt assa, mener hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Duell: De unge fotballsparkerne gir alt i duellene når de spiller kamp på fobtallskolen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bruker henda: Sofie Bergseth Janols (8) øver seg på å være keeper. – Vi pleier å bytte på å stå i mål på kamper, forteller hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ensomt forsvar: Forsvarsjobben kan til tider bli ensom når hele laget er i angrep.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jentegruppa: HSIL sin fotballskole har en egen jentegruppe. (Bak f.v.) Cathrine Hermansen (11), Regine Torbjørnsen (12), Silje Stensrud (11), Cecilie Dokka (11), Kristin Mikaelsen (12), Thea Marie Wiger (10), Ida Nyjordet (11), Silja Borning Låstad (12). (Foran f.v.) Selma Hellstrøm (9), Vilde Nyjordet (8), Eirin Molle (10), Anniken Hoen Olafson (9) og Marte Jøllseth (9).

Høybråten: Dette er åttende gang Høybråten og Stovner arrangerer fotballskole på Høybråten idrettsplass. Deltaker-tallet har i følge Unni Storsveen holdt seg stabilt på akkurat 100 unge fotballsparkere.
Det er det som fungerer, så vi har holdt oss på det tallet, sier fotballskole-"rektoren".
Jeg må og få skryte av instruktørene våre. Vi bruker ungdommer som er med i klubben, og de er helt fantastiske. Flere har vært med i mange år, forteller Storsveen fornøyd.

Super sommerjobb

Thomas Dahl Klive (16) er instruktør for første gang. Han holder styr på posten for pasningsøvelser.
Dette er en super sommerjobb. Morsomt å holde på med fotball sammen med disse små, sier han. På pasningsposten er det full fart blandt ungene. Fotballskolen er for gutter og jenter mellom 6 og 13 år, men overvekten er klar i de yngre gruppene.
Det er også klar overvekt av gutter, men HSIL sin fotballskole har nok jenter til å ha en egen jentegruppe. For øyeblikket er det heading som står på programmet. Cathrine Hermansen (11) kniper øynene igjen når ballen treffer hodet.
Men det er ikke noe skummelt å nikke, assa, mener hun. Dette er Cathrines første gang på fotballskole, og hun syns det er kjempegøy.
Alt er gøy. Spille fotball er det beste, smiler hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag