RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unge faller mellom to stoler


SAMMEN: Ungdom mellom 18 og 24 faller i mange sammenheng mellom to stoler. Lettere å bli hørt hvis flere går sammen. Og Grorud Ungdomsforum er en måte å gjøre det på. Her forberedes Ungdomskonferansen: Venos Khan, Frida Rusnak og Nora A. Abdullahi.
SAMMEN: Ungdom mellom 18 og 24 faller i mange sammenheng mellom to stoler. Lettere å bli hørt hvis flere går sammen. Og Grorud Ungdomsforum er en måte å gjøre det på. Her forberedes Ungdomskonferansen: Venos Khan, Frida Rusnak og Nora A. Abdullahi. Foto: Jacob Kirkevaag
De mellom 18 og 24 er fortsatt ungdom, men er ofte ikke representert i fora som skal tale deres sak. Grorud Ungdomsråd vil rette på dette og har dratt i gang eget Ungdomsforum.

AMMERUD: De aller fleste i denne aldersgruppen bor fortsatt hjemme, går på skole og gjør de samme tingene på fritida. Men er ikke representert i Ungdomsrådet eller andre fora.

Ungdomsforum

Ungdomsrådet har vedtatt å opprette Grorud Ungdomsforum.

– Når man er organisert i en gruppe får man en sterkere stemme og kan få innflytelse, forteller prosjektleder Frida Rusnak og legger til:

– Gjennom Ungdomsforum kan vi snakke om hvordan ungdom i alderen 18–24 kan få en sterkere stemme i bydelen, og diskutere fritidstilbudet, levekårene og nærmiljøet i bydelen. Og synliggjøre denne ungdomsgruppas synspunkter og forslag.

Engasjerte

Og det var en ganske livat gjeng som møttes til debatt på Ammerud Aktivitetssenter, og det haglet med gode innspill og forslag.

– Viktig å føle seg trygg i sitt eget miljø, hvor en hører til, sier Jesper Johansen.

Han er i gruppa som diskuterer nærmiljø. Og de gule lappene med konkrete forslag blir etter hvert mange.

– Engasjementet er stort og har ikke blitt mindre etter at kongen har meldt sin ankomst til Ungdomskonferansen, sier inspirator og seksjonsleder Habib Tahir.

Ungdomskonferansen

Grorud Ungdomskonferanse er et stort arrangement som går av stabelen 27. mars. på Hotel 33 på Økern.

Forslagene Ungdomsforumet mener er viktigst, blir tatt opp på ungdomskonferansen. De sender også Hawar, Tinesh og Nora for å representere forumet på konferansen.

– Det blir spennende å se hva som blir resultatet av prosjektet, sier Frida Rusnak og legger til:

– Over 1000 ungdommer har bidratt og kommet med ideer rundt de seks temaene utdanning, mangfold, levekår, fritid, miljø og nærmiljø.


INSPIRATOR: Seksjonsleder Habib Tahir.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere