Unge folkevalgte

Om et år er det kommunevalg. I disse dager går derfor mange bydels- og kommunepolitikere i tenkeboksen. For noen er det en selvfølge å ta en periode til, mens andre er mer tvilende. Bydelsutvalget i Nordre Aker gjør en flott og viktig jobb, men vi vet det kan være en utakknemlig jobb å være bydelspolitiker. Lange kvelder, høye papirbunker og misfornøyde beboere. Frustrasjon over for liten reell makt i viktige saker som angår folk i bydelen. Likevel våger vi å påstå at de færreste angrer på sine verv i lokalpolitikken. Ambisjonene er ulike, men felles for alle som går inn i politikken er at man tror på noe. En tro på at skoleveien kan bli tryggere, barnehageplassene flere og eldreomsorgen bedre.
Politikkens folkevalgte bør gjenspeile samfunnet forøvrig, men rekrutteringen av særlig unge mennesker til lokalpolitikken går tregt. Grunnene kan være mange. Vi tror ikke ungdom er uengasjerte, late og kun opptatt av seg selv. Kanskje liten tro på egen påvirkningskraft spiller inn, men mulighetene til å bli hørt er bedre enn mange ungdommer tror. Ungdomsrådet i Nordre Aker forteller i dagens avis at de har dårlig kontakt med bydelens unge. - De skulle bare visst hvor stor makt vi egentlig har, sier en av representantene. Nå skal de lage en hjemmeside som skal gjøre informasjonen lettere tilgjengelig. På høy tid, mener Nordre Aker Budstikke. Dagens unge bruker internett ikke bare til å chatte med venner, men også til å skaffe informasjon, ny kunnskap og nye interesser.
Søndag er det valg til ungdomsrådet og vi oppfordrer bydelens unge mellom 13 og 18 år til å melde seg til tjeneste. Ungdomsrådet er et politisk nøytralt ledd mellom politikerne, bydelsadministrasjonen og ungdommene. En unik mulighet til å få erfaring med politikk og byråkrati. Forhåpentligvis ser vi noen av dere i bydelsutvalget om noen år!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.