*Nettavisen* Nyheter.

Unge gründere bretter

Det var stor jubel i gruppa når The Corpopration vant med sitt produkt under entrepenøruken,

ULSRUD: Juryen falt for en sammenleggbare laptopen til guttene i The Corporation og dermed fikk gruppa førsteplassen i gründerkonkurransen ved Ulsrud videregående skole. Premiene var mobiltelefoner til alle i gruppe, fra Simens, og en sjekk på 5000 kroner fra Lindorf. Guttene, som går i andre klasse, skal dele pengene likt, men de vet fortsatt ikke hva de skal bruke pengene til.

Gründerkonkurransen gikk ut på at elevene skulle utvikle en idè. Alle skulle deles inn i grupper og utvikle idèen til produkt som et firma. Budsjett, gjennomførelse, import og produkt var noen av delene elevene skulle ta med i oppgaven.

Lett brett

The Corporation består av Jonas Glesaaen, markedssjef, Torbjørn Gylt, produksjonssjef, Yasinth Sounthararaja, personalsjef, Shafoquat Ali Asharaf, administrativ- og økonomisk sjef og Mutlu Aslan, daglig leder. De fem deltok på skolens Entrepenøruke. Sammen laget de "Media Board", som er en laptop man kan brette sammen. Funksjonene laptopen skal inneholde er blandt annet DVDspiller, bildebahandling og stort sett det samme som en bærbar PC. På grunn av at den er sammenleggbar, vil den være mer praktisk å ta med seg. Prisen for butikkens innkjøp satte de til 2000 kroner, ergo ville den kostet 3000 kroner i butikken. Mottoet er "dyrere med bedre!".

Nattjobb

Vi fikk oppgaven til gründerkonkurransen på torsdag, forteller Yasinth.

Guttene jobbet med prosjektet til klokken var fire fredag morgen og er slitene etter alt strevet. Likevel overskygges noe av trøttheten, seieren er en bedre følelse. Det er både fett, kult, digg og fantastisk å vinne.

Det er bra at vi har fått noe ut av det vi har gjort, sier Shafoquat.

Idèen var det Jonas som satt på, han har alltid hatt det i bakhodet at en laptop man kan brette er praktisk.

Jeg trodde virkelig jeg bare skulle rett hjem og sove, men nå vet jeg ikke om jeg klarer det likevel, sier han fornøyd.

VI var hele tiden veldig bestemte, men når vi så de andres prosjekter i natt kom usikkerheten. Derfor er dette veldig deilig, sier Mutulu.

Alle følte at dette kom brått på.

Om laptopen skal bli virkelig tviler de på, selv om tanken kanskje frister.

Gode premier

Det var åtte finalister. Visions fikk andre plassen for sin multiklokke, som har mange ulike funksjoner.

Mp3, radio og bluetooth var noen av funksjonene. Premien var 3000 kroner, Boksjekk på 500 kroner til hver av medlemmene og studieveiledning fra BI. Bøler gjengen kom på tredje og vant 2000 kroner.

Deres produkt var et elektronisk spill kalt "søppeltømmeren".

Spillet skulle være lærerikt og inneholde fokus på kildesortering, søppel og miljø.

Juryen bestod av representanter fra Simens, Lindorf, BI, 6.sans og ansatte ved skolen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag