RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unge komponister fra Majorstuen skole


: De fire unge komponistene håper alle at deres melodi vinner (fv) Reidun Victoria Bendiksen, Hedvig Grimsmo, Johan Andreas Fløisam og Caspar Vinje Hagland. FOTO: Anita Bakk Henriksen
: De fire unge komponistene håper alle at deres melodi vinner (fv) Reidun Victoria Bendiksen, Hedvig Grimsmo, Johan Andreas Fløisam og Caspar Vinje Hagland. FOTO: Anita Bakk Henriksen
Elever ved Majorstuen skole kjemper mot andre osloskole-elever om å få sin egenkomponerte klokkemelodi spilt av klokkene i rådhuset.

Majorstuen: I høst har elever ved ni skoler i Oslo og Akershus deltatt i en konkurranse hvor de har komponert for klokkespillet i Oslo Rådhus. Det har vært et samarbeid med pedagogikkstudentene på Norges Musikkhøgskole og Ny Musikk. Vinneren vil få sitt bidrag tatt inn i Rådhusklokkenes program, og vil bli spilt daglig over en periode.

– Dette har vært et veldig spennende prosjekt , som har vært utrolig lærerikt for elevene, sier musikklærer ved Majorstua skole, Trond Folstad.

Det er cirka 150 elever fra ungdomsskoletrinnet som har deltat i konkurransen, og prosjektet har blitt styrt av studenter fra Norges Musikkhøgskole.

– De tre studentene vi hadde hos oss var veldig flinke, og hadde et veldig strukturert opplegg som de utførte på en praktfull måte, sier Folstad.

Elevene har laget melodien sin på håndholdte klokker, og deretter overført den til PC.

–Da vi satt på datarommet en av de siste dagene ville alle elevene vise meg sitt bidrag. Jeg ble overrasket over hvor mange forskjellige melodier de hadde fått til, og kvaliteten var imponerende, forteller Folstad.

Lokalavisen fikk også sette seg ned med fire av elevene som har deltat på prosjektet, alle var enige om at det hadde vært en positiv opplevelse.

– Jeg likte faktisk min egen melodi veldig godt, og jeg håper jeg vinner, sier Hedvig Grimsmo (13).

– Kanskje man blir lei av å høre melodien sin hver gang man er på Aker Brygge, sier Caspar Vinje Hagland(13).

De andre rister på hodet, og er tydelig ikke enig. Johan mener at han heller ville tatt venner ned til rådhuset slik at de kunne høre melodien.

– Hadde vært enda bedre om vi hadde prosjektet i mattetimen eller noe, fordi musikktimene er nesten alltid gøy uansett, sier Caspar og smiler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere