*Nettavisen* Nyheter.

Unge kunstnertalent inspirerte elever

Cecilie Nilsen, Subashan Kugarajah og Aleksander Malinowski viste frem kunstverkene. Foto: Andreas Lindbæk

Første og tredjeklassingene på Sandaker Videregående skole holdt tirsdag utstilling for medelver, studenter fra høgskolen i Oslo og 10.klassinger fra Bjølsen skole. Målet var å skape blest om faget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Presenterte kunstverk: Line Cecilie Nilsen viste sine kunstverk til medelever, høgskolestudenter og 10.klassinger fra Bjølsen. Foto: Andreas Lindbæk

Klikk på bildet for å forstørre.

Selvportrett: Stine Høiås fra VG1 viser frem sitt kunstverk av seg selv. Jeg liker faget veldig godt. Her slipper vi stress, sier hun. Foto: Andreas Lindbæk

Klikk på bildet for å forstørre.

Selvportrett2: Stian Nyseth Moen viser også frem sitt eget bilde. Det er et meget bra studie. Jeg har lært veldig mye allerede, sier han. Foto: Andreas Lindbæk

Klikk på bildet for å forstørre.

Trenger elever: - Vi setter i gang studiet med 15 elever, sier Toril Eidsvik. Foto: Andreas Lindbæk

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Om du liker å tegne er det helt idiotisk om man ikke velger dette faget. Man får studiekompetanse, samtidig som man gjør noe man virkelig ønsker, sier Aleksander Malinowski som går siste året på Sandaker Videregående skole.

Få søkere

Grunnen til at skolen inviterte til kunstutstilling var at de ønsket å skape blest om faget. Det er kun tre skoler i Oslo som tilbyr denne linjen og det har ikke vært mange søkere de siste årene.

I tillegg til oss tilbyr Elvebakken og Manglerud dette tilbudet. Vi har en nedre grense på hvor mange elever som må være med for at vi skal sette i gang dette faget. Vi ønsker 30, men setter i gang med 15 elever, sier avdelingsleder på Sandaker videregående skole, Toril Eidsvik, til Østkantavisa.

Under gårsdagens kunstutstilling var førsteamanuensis Trygve Retvik fra Høgskolen i Oslo representert. Han underviser i kunst, design og formgivning på HiO og mener at politikerne må ta grep om denne linjen.

Dette er snakk om politiske prioriteringer og de må forstå at kunst og kultur er vel så viktig som andre fag. De har en altfor materialistisk tankegang. Derfor er det positivt med denne finanskrisen, siden man må nødt til å tenke annerledes, sier Trygve Retvik til Østkantavisa.

Bedre skolehverdag

Østkantavisa var til stede da Line Cecilie Nilsen, Subashan Kugarajah og Aleksander Malinowski presenterte sine kunstverk til de fremmøtte. De har kun positive ting å si om studiet og anbefalte retningslinjen på det sterkeste til de tiende klassingene som hadde møtt opp i går.

Jeg har fått mye mer ut av hverdagen etter at jeg begynte her. Først trodde jeg at dette ikke var noe for meg, men nå har jeg funnet flere kreative sider ved meg selv. Her får vi lov til å gjøre det vi liker og i tillegg gir det studiekompetanse, sier Cecilie.

Også Subashan har funnet nye sider ved seg selv på de tre årene han har gått her.

Jeg trodde var skapt til å lage malerier. Men nå har jeg lyst til å satse på design og arkitektur, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.