RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unge kunstnertalent inspirerte elever


Cecilie Nilsen, Subashan Kugarajah og Aleksander Malinowski viste frem kunstverkene. Foto: Andreas Lindbæk
Cecilie Nilsen, Subashan Kugarajah og Aleksander Malinowski viste frem kunstverkene. Foto: Andreas Lindbæk
Første og tredjeklassingene på Sandaker Videregående skole holdt tirsdag utstilling for medelver, studenter fra høgskolen i Oslo og 10.klassinger fra Bjølsen skole. Målet var å skape blest om faget.

Om du liker å tegne er det helt idiotisk om man ikke velger dette faget. Man får studiekompetanse, samtidig som man gjør noe man virkelig ønsker, sier Aleksander Malinowski som går siste året på Sandaker Videregående skole.

Få søkere

Grunnen til at skolen inviterte til kunstutstilling var at de ønsket å skape blest om faget. Det er kun tre skoler i Oslo som tilbyr denne linjen og det har ikke vært mange søkere de siste årene.

I tillegg til oss tilbyr Elvebakken og Manglerud dette tilbudet. Vi har en nedre grense på hvor mange elever som må være med for at vi skal sette i gang dette faget. Vi ønsker 30, men setter i gang med 15 elever, sier avdelingsleder på Sandaker videregående skole, Toril Eidsvik, til Østkantavisa.

Under gårsdagens kunstutstilling var førsteamanuensis Trygve Retvik fra Høgskolen i Oslo representert. Han underviser i kunst, design og formgivning på HiO og mener at politikerne må ta grep om denne linjen.

Dette er snakk om politiske prioriteringer og de må forstå at kunst og kultur er vel så viktig som andre fag. De har en altfor materialistisk tankegang. Derfor er det positivt med denne finanskrisen, siden man må nødt til å tenke annerledes, sier Trygve Retvik til Østkantavisa.

Bedre skolehverdag

Østkantavisa var til stede da Line Cecilie Nilsen, Subashan Kugarajah og Aleksander Malinowski presenterte sine kunstverk til de fremmøtte. De har kun positive ting å si om studiet og anbefalte retningslinjen på det sterkeste til de tiende klassingene som hadde møtt opp i går.

Jeg har fått mye mer ut av hverdagen etter at jeg begynte her. Først trodde jeg at dette ikke var noe for meg, men nå har jeg funnet flere kreative sider ved meg selv. Her får vi lov til å gjøre det vi liker og i tillegg gir det studiekompetanse, sier Cecilie.

Også Subashan har funnet nye sider ved seg selv på de tre årene han har gått her.

Jeg trodde var skapt til å lage malerier. Men nå har jeg lyst til å satse på design og arkitektur, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere