RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unge Lyn sto imot stormen

nn Søndag sa Lyn takk for i år til Bastionen. På den nærmest uinntakelige festningen Fredrikstad stadion har vært i år, satte det unge Lyn-mannskapet punktum for sesongen med å vinne 2-0. Med morsom, leken og teknisk fotball har ungguttene løpt fra mange mer rutinerte spillere. En lei tapsrekke skilte mannskapet fra å være med helt inn i medaljestriden. I Nordre Aker Budstikkes nettutgave mandag kunne du lese om Lyn-trener Kent Bergersens oppsummering av sesongen. Han ble plutselig kastet inn som hovedtrener da Henning Berg gikk før oppsigelsestiden var over. Han er tålelig fornøyd med sesongen, men en tapsrekke over fire kamper gnager ham litt.

Men, vi synes ikke Bergersen skal tenke så mye på det. Han debuterte med seier mot byrival Vålerenga, fikk så litt trøbbel men rettet Lyn-skuta fint opp igjen i de siste kampene. Han fikk ingen lett jobb med å ta over etter Henning Berg, men tok utfordringen og fulgte opp arven etter forgjengeren. Bergersen kan trygt se seg i speilet og si til seg selv at han gjorde en god jobb i høst.

nn Det er nemlig ikke lett å være Lyn. Etterdønningene etter Mikel-saken skyller fortsatt over klubben. Og tidligere i sesongen var det økonomiske mørke skyer over Lyn. Men Berg, og senere Bergersen klarte å holde fokus på hva som skjer på banen. Mens trusler om bøter, og søksmål fra en av verdens største klubber hang over dem, feide ungdomsbølgen over klubber med langt større ressurser og ambisjoner. Imponerende.

nn Bergersen er fast bestemt på å føre Lyn-filosofien videre. Denne uken slapper de av etter en lang og tøff sesong. Men snart begynner jakten på nye spillere og forbedrelsene til en ny sesong neste år. Blant annet ønsker Bergersen å hente norske spillere til klubben. Positive takter i en tid da utlendinger av varierende kvalitet invaderer norsk fotball og tar solide jafs i lønnsbudsjettene. Det som skjer i hele verden, tyder på at klubbene neste år ikke kan øse ut like mye i lønn. Å satse ungt, og norsk som Lyn, kan komme til å lønne seg. Byrival VIF satset dyrt på mye rart foran denne sesongen. Men klubben endte med å bruke mye og havne på en stusslig 10. plass. Lyn er fortsatt best i by`n. Den tror vi Bergersen vil kose seg med når vintermørket senker seg.Bergersen kan trygt se seg i speilet og si til seg selv at han gjorde en god jobb i høst

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere