Unge Lyn stod i mot stormen

Søndag sa Lyn takk for i år til Bastionen. På den nærmest uinntagelige festningen Fredrikstad stadion har vært i år, satte det unge Lyn-mannskapet punktum for sesongen med å vinne 2-0. Med morsom, leken og teknisk fotball har unnguttene løpt fra mange mer rutinerte spillere. En lei tapsrekke skilte mannskapet fra å være med helt inn i medaljestriden. I Nordre Aker Budstikkes nettgave mandag kunne du lese om Lyn-trener Kent Bergersens oppsummering av sesongen. Han ble plutselig kastet inn som hovedtrener da Henning Berg gikk før oppsigelsestiden var over. Han er tålelig fornøyd med sesongen, men en tapsrekke over fire kamper gnager ham litt.

Men, vi synes ikke Bergersen skal tenke så mye på det. Han debuterte med seier mot byrival Vålerenga, fikk så litt trøbbel men rettet Lyn-skuta fint opp igjen i de siste kampene. Han fikk ingen lett jobb med å ta over etter Henning Berg. Men han tok utfordringen og fulgte opp arven etter Berg. Han kan trygt se seg i speilet og si til seg selv at han gjorde en god jobb i høst.

Det er nemlig ikke lett å være Lyn. Etterdønningene etter Mikel-saken skyller fortsatt over klubben. Og tidligere i sesongen var det økonomiske mørke skyer over Lyn. Men Berg, og senere Bergersen klarte å holde fokus på hva som skjer på banen. Mens trusler om bøter, og søksmål fra en av verdens største klubber hang over dem, feide ungdomsbølgen over klubber med langt større ressurser og ambisjoner. Imponerende.

Bergersen er fast bestemt på å føre Lyn-filosofien videre. Denne uken slapper de av etter en lang og tøff sesong. Men snart begynner jakten på nye spillere og forbedrelsene til en ny sesong neste år. Blant annet ønsker Bergersen å hente norske spillere til klubben. Posistive takter i en tid hvor utlendingener av varierende kvalitet invaderer norsk fotball og tar solide jafs i lønnsbudsjettene. Det som skjer i hele verden, tyder på at klubbene neste år ikke kan øse ut like mye i lønn. Å satse ungt, og norsk som Lyn, kan komme til å lønne seg. Byrival VIF satset dyrt på mye rart foran denne sesongen. Men klubben endte med å bruke mye og havne på en stusselig 10.plass. Lyn er fortsatt best i by`n. Den tror vi Bergersen vil kose seg med når vintermørket senker seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.