*Nettavisen* Nyheter.

Unge og eldre på kuttlisten

Tiltak for ungdom og eldre står nok en gang på listen over kuttforslag i Bydel Nordstrand. 27.april avgjør politikerne hva som må legges ned.

Nordstrand: Salderingsbehovet er per mars måned på 13,8 millioner kroner. For å kunne redusere denne summen så mye som mulig, har bydelsdirektør Brynhild Hovde ikke hatt noe annet valg enn å redusere i de "ikke lovpålagte tjenestene".

I sitt saksfremlegg til bydelsutvalget konkluderer hun med at bydelen fremdeles er i en svært vanskelig økonomisk situasjon, en situasjon som krever stram styring og budsjettdisiplin.

Jeg har ikke fremmet forslag som salderer budsjettet fordi det er vanskelig å finne ytterligere effektiviseringstiltak og reduksjoner enn de foreslåtte (se kuttlisten). Arbeidet med å finne salderingsforslaget vil imidlertid fortsette, og bydelsutvalget (BU) er varslet om at det vil komme en ny sak om budsjettjusteringer, sier Hovde.

Ikke overrasket

BU-leder Ulf Stigen (Frp) forespeilet allerede i Nordstrands Blad torsdag at kuttene ville ramme blant annet Lambertseter ungdomsklubb.

Å legge ned både ungdomsklubben og utekontaktene, er en svært dårlig kombinasjon. Jeg vet ikke hva som ligger i at bydelsdirektøren vil kutte ut driften, men samtidig beholde lokalene på Lambertseter. Konsekvensen blir et tomt spøkelseshus, sier Stigen.

Jeg er ikke overrasket over forslagene. Alt som står på kuttlisten er foreslått nedlagt før, og reddet av et klart nei fra BU. Vi i Fremskrittspartiet vil rett etter påske se på alternative muligheter som kan føre til andre løsninger. Jeg er sikker på at dette gjelder for de andre partiene også, tror BU-lederen.

Han kan per i dag ikke berolige Bydel Nordstrands befolkning med at BU nok en gang redder ungdoms- og eldretiltak fra å bli nedlagt

Men forslaget er ikke vedtatt ennå. Jeg tror ikke det går igjennom. Det vil komme endringer og justeringer. Vi skal bruke tiden frem til BU-møtet om to uker på å finne de beste alternativene, lover Stigen..

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag