Gå til sidens hovedinnhold

Unge og eldre vil samarbeide

På Lambertseter skal unge og eldre lære av hverandre. Derfor har sykehjem og to skoler nylig undertegnet en partnerskapsavtale.

LAMBERTSETER: Avtalen mellom Lambertseter alders- sykehjem, Karlsrud ungdomsskole og Lambertseter vgs. skal brukes som utgangspunkt for tema- og prosjektarbeid og utplasseringsordninger, samt at bedriften kan være rådgiver for skolenes entreprenørskapsarbeid.

Beboerne på sykehjemmet har bred livserfaring og vært aktive i mange spennende yrker. De vil derfor kunne bistå med kunnskap om både håndverkstradisjoner og lokalhistorie. Partnerskapsavtalen inneholder også en fadderordning mellom brukerne på sykehjemmet og de yngste elevene.

Muligheter

De eldre vil sikkert ha mye å bidra med. Kontakten mellom gammel og ung vil alle tjene på, sier Gunhild Bergsaker, daglig leder ved Lambertseter alders- og sykehjem.
Claus Hagli og Kari Gustavsson, rektorer ved henholdsvis Lambertseter og Karlsrud skoler, fremhever de mange mulighetene denne avtalen gir.
Det er viktig for oss som driver skole å tenke i det 13. årige skoleløp. At vi er naboskoler, gir oss unike muligheter i forhold til "programfag til valg" og "prosjekt til fordypning", sier de to.
Elever og eldre har allerede hatt den første kontakten. Da avtalen ble undertegnet på sykehjemmet, bidro elever både med sang og utdrag fra revy.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året