RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unge rollemodeller

Nordre Aker Budstikke på lederplass.

Nordre Akers første gatemeglere er under utdanning. Fire ungdommer fra bydelen skal snart være klare til å engasjere seg i konkrete konfliktsaker mellom ungdom i bydelen. Gatemeglerne skal sammen med ungdommene bruke sin kunnskap til å håndtere uenigheter og potensielle konflikter og komme frem til gode løsninger i fellesskap. Ungdom i konflikt kan få løsningshjelp av annen ungdom. Gatemeglerne skal dessuten videreformidle sin kunnskap via skoler og fritidsaktiviteter, og vil slik virke som gode rollemodeller i lokalmiljøet.

Bjørn Christian Moland, Casper D. Johansen, Jeanette Paulsen Bergerud og Sahal Abdi Ali er slike rollemodeller i Nordre Aker. Det arbeidet de skal foreta for og med bydelens unge, har vi tro på kan gi gode resultater.

Etter noen år med omtale av negativ ungdomsaktivitet i Nordre Aker, overrepresentasjon på politiets statistikker og så videre, tok bydelen grep. Aktiviteter, blant annet i SaLTo-regi (kommunens program for samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak blant barn og unge) de site årene, er eksempler på dette. Fokus på unge gjengangere, konfliktløsning og psykisk helse, hjelper ungdom til å få en best mulig hverdag.

Når det gjelder konfliktmegling, har flere skoler i bydelen allerede drevet slik praksis i noen år. Et godt eksempel på at det har noe for seg er den tidligere "problemskolen" Sogn videregående skole. Her har de aktivt arbeidet med blant annet konfliktmegling, der ungdommene selv har fått bli med å løse de problemene som oppstår og forme sin egen skolehverdag. Nordre Aker Budstikke har ved flere anledninger skrevet om arbeidet på Sogn. I januar vant skolen Benjamin-prisen for sitt arbeid med fredelig konfliktløsning, megling og arbeid mot rasisme.

Vi har stor tro på arbeidet bydelen nå er godt i gang med, for vi har sett at det virker. Når ungdom selv tar grep for å løse problemene i sine egne miljøer kan de forme det slik de selv ønsker. Det gir en følelse av medvirkning og mestring, og det har de all grunn til å være stolte av. Vi ønsker Bjørn Christian, Casper, Jeanette, Sahal og alle andre unge i bydelen lykke til!

Vi ønsker Bjørn Christian, Casper, Jeanette, Sahal og alle andre unge i bydelen lykke til!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere