RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unge sangere i Nordstrandhuset

På vårens huskonsert får du høre musikk av elleve komponister fremført av fire sangere og en pianist, forteller talsperson Tor Guttu.

NORDSTRAND: – Det må være allsidighetsrekord, eller hva man skal kalle det?

– Antagelig når det gjelder antall komponister. I vrimmelen finner vi bl.a. Mozart, Puccini, Offenbach, Lehár, Tsjaikovskij og Gershwin. Men det dreier seg stort sett om opera og operette.

Si litt om de fem utøverne.

– Sangerne er enten nyutdannet eller i siste fase av en solid utdannelse, og alle har års erfaring som konsertgivere. Ingegjerd Bagøien Moe (sopran) har et repertoar som spenner over det hele – opera, operette, kirkemusikk, lieder – og hun har sunget ved en rekke festivaler. Og hvor mange norske sangere har opptrådt på jordansk TV? Hun har gjort det. Mária Bordás (sopran) er fra Ungarn og kom til Norge i 2006, med utdannelse i musikk og økonomi. Fra 2008 studerer hun ved Barratt Due, i tillegg til at hun deltar i master classes og workshops i utlandet. Hun har stort sett konsentrert seg om opera, operette og ungarske lieder. Også Ingunn Kilen (mezzosopran) er utdannet ved Barratt Due og er nå i gang med mastergradsstudium i opera ved Kunsthøyskolen i Oslo. Hun fikk Kirsten Flagstad-prisen i 2009.

Men det må da være et mannfolk ?


– Ja, han kommer nå: Martin A. Hatlo (bassbaryton), førsteprisvinner i Ungdommens Musikkmesterskap i 2008, og prisvinner ellers også. Han synger opera og har sceneerfaring med bl.a. Gershwin, Puccini og Sjostakovitsj, foruten at han vært solist i større kirkemusikalske verker.

Og den femte?

– er akkompagnatøren, Berit Bagøien Moe, mor til Ingegjerd. I tillegg til akkompagneringen har hun to solonumre. Hun har 14 års fartstid med Rikskonsertene og en erfaring som få andre, både som pianist, akkompagnatør og repetitør. Til daglig er hun nå kulturskolerektor ved Kulturfabrikken Blaker Skanse.

Det later til at kåsøren får nok å gjøre søndag? Elleve komponister.

– Ja, med femten numre. Han må fatte seg i korthet, men han må jo si litt om alt. Det skal nok gå bra. Så har han en lang og god pause etter det syvende nummeret, hvor han kan samle nye krefter.

Og kåseren er selvfølgelig som vanlig Tor Guttu. Huskonserten er i Nordstrandhuset førstkommende søndag klokken 19.00

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere