Unge skiløpere med topp innsats

FORNØYD: Einar Lund Westgaard synes at løypen var veldig tung. Men han gjennomførte med stil og kom inn på tiden 11,11.ALLE FOTO: Marius Kaniewski

FORNØYD: Einar Lund Westgaard synes at løypen var veldig tung. Men han gjennomførte med stil og kom inn på tiden 11,11.ALLE FOTO: Marius Kaniewski Foto: ALLE FOTO: Marius Kaniewski

Unge skiløpere fikk teste seg mot landets beste under Ungdommens Holmenkollrenn i helgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

OPP BAKKEN: Nicolai Holter Henriksen.

Klikk på bildet for å forstørre.

TUNGT: – Jeg har gått andre renn her før, men dette var det tyngste, sier Jan Marcus Nielsen Solheim.

Klikk på bildet for å forstørre.

SYKKEL OG SKI: Fabian Strøm går ski for Rustad og sykler for Frøy.

HOLMENKOLLEN: – Det var en veldig tung løype med mange oppoverbakker. Men det gikk greit, for jeg har trent mye her og var godt forberedt, sier Nicolai Henriksen (13) fra Bækkelaget SK.Han ga absolutt alt hele veien og kom i en spurtduell inn mot målområdet.

– Jeg så at det nærmet seg en på siden av meg, så jeg ble fast bestemt på å vinne, sier Henriksen, som spurtet fra sin motstander og stupte rett i bakken etter målområdet.

Spesiell opplevelse

Ungdommens Holmenkollrenn samlet de beste jentene og guttene i G13-14 klassen for å konkurrere i både klassisk og fristil denne helgen.

Og det var absolutt stort å få gå i samme løypene som de internasjonale skistjernene.

– Det er utrolig gøy å tenke på at det har vært VM her og at de beste skiløperne har gått her. Dette rennet er veldig bra, siden vi får sett hvordan vi ligger an i forhold til de resten i landet, sier Einar Westgaard fra Rustad IL.

Han gikk inn på tiden 11,11 på tre kilometer klassisk.

– Jeg syns det gikk bra. Jeg har vært med på omtrent 20 renn denne sesongen. Jeg er ikke best, men det å ha det gøy er viktigst. Ski er utrolig morsomt, jeg er født med ski på beina, smiler Westgaard.

Klubbkamerat, Jan Solheim, liker best å skøyte.

– Det var mange tunge bakker her i dag, sier han.

Ski og sykkel

For Fabian Strøm fra Rustad IL er ski bare en oppvarming til sykkelsesongen.

Han bruker vinteren til å holde seg i form.

– Jeg bruker vinteren til å gå på ski, slik at jeg kommer i form til sykkelsesongen, sier han.

Han ble i fjor klubbmester i terrengsykling i sykkelklubben Frøy.

– Det er sykling jeg satser på. Men jeg ønsker selvsagt å gjøre det bra i alle skiløp, sier Strøm.

– Det er fint å gå i løyper som man ser på tv. Dessuten er det spennende å se hvordan man presterer i forhold til de andre skiløperne her i landet, sier han.

– Hvem er dine forbilder?

– Innen ski er det Petter Northug og Anders Gløersen. Mens jeg ser opp til Nino Schurter fra Sveits i terrengsykling. Og Edvald Boasson Hagen, sier Strøm.

Resultater lørdag

Under lørdagens trekilometer klassisk endte Rustad- og Bækkelagetløperne opp med følgende tider.
Ingrid Brakstad 11,07, Viktor Eriksen 10,29, Ingvild Fossgård 12,07, Nicolai Henriksen 11,30, Jenny Lyngstad 12,45, Vegard Nordby 12,46, Vegard Røer 11,27, Sigurd Wilmo 10,19 og Fredrik Wisløff 11,37.
Rustad:
Håkon Grude 10,46, Marie Harstveit 11,48, Iver Hustvedt 10,34, Oskar Korsbrekke 13,08, Emily Nerland 12,56, Nora Olafsen 12,44, Øystein Sandsdalen 10,06, Jan Solheim 11,21, Fabian Strøm 11,37, Ingvild Tveita 12,23 og Einar Westgaard 11,11.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.