RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungjente i skuddet

I fjor spilte Ada Lysvik Tveter (16) for jenter 89, men så fikk hun en telefon av Grei/Linderud trener Vibeke Saltnes Olsen.

Grorud: - Vibeke ringte meg for to-tre måneder siden, og spurte om jeg hadde lyst til å trene med damelaget. Jeg ble veldig glad, men jeg var litt nervøs før de første treningene, innrømmer Ada som trives godt blant de "eldre" damespillerne nå.
Kaptein på kretslaget
Karrieren til ungjenta startet da hun som fem-åring begynte å spille på guttelaget til Skeid. Etter et par år med guttene i Skeid, bar det til guttelaget til Grorud.
- Jeg liker å spille med gutter, smiler jenta som i tillegg til å spille på damlaget til Grei/Linderud er kaptein på kretslaget.
I fjerdeklasse begynte Ada på jentelag. På kretslaget regjerer Ada laget fra forsvarsposisjon, men trener i Grei/Linderud prøver nå å utnytte farten til 16-åringen - dermed blir Ada nå skolert som spiss.
- Jeg er ganske hurtig, og det er både fordeler og ulemper med at jeg er så liten. Det har alltid vært morsomt å spille forsvar, men det blir sikkert gøy å score noen mål også, fortsetter Ada som går første året på idrettslinja på Bjerke videregående skole.
Men den store drømmen er å bli politi.
- Jeg tror ikke folk ser på meg som så veldig tøff, men det ser veldig gøy ut å bli politi. Det virker spennende, forteller Ada som ikke helt har gitt seg med gutter - ifjor trente hun med Greis gutter 89 lag.
Hjernerystelse
Men selv om Ada ikke er så storvokst av seg og avviser at noen ser på henne som tøff, har hun et forbilde som ses på som et råskinn på banen.
- Erik Panser Hagen. Han er god, men jeg får ikke sett han så mye nå når han ikke spiller for Enga. Det er litt synd.
Før seriestarten mot Kolbotn 2 om én uke, frykter Ada kun én ting - at hun blir skadet.
- Jeg fikk hjernerystelse i fjor da jeg krasjet med en gutt i en kretslagskamp. Jeg måtte ligge i et mørkt rom og fikk ikke trene på en hel uke. Det var helt forferdelig. Jeg er ikke treningsnarkoman, men jeg må røre litt på meg, konstaterer Ada.
Og røre på seg får hun - fire ganger i uka møtes Grei/Linderud jentene til trening. I tillegg er det tre treninger på skolen pluss kretslagssamlinger.
Hvis noen skulle lure på hvordan det gikk med gutten som ga Ada hoderystelse, er han ennå ikke helt frisk.
- Han fortsatte å spille og trente rett etterpå, så han har fortsatt bivirkninger. Da var det kanskje ikke så ille for meg, selv om jeg ikke fikk trene på en hel uke, avslutter ungjenta.

Jeg tror ikke folk ser på meg som så veldig tøff, men det ser veldig gøy ut å bli politi


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere