Gå til sidens hovedinnhold

Ungjenter arrangerer festival

Årets Øyafestival byr i år på en helt ny scene som ligger i Skateparken like utenfor festivalområdet. Bak festivalen står fire unge jenter.

OSLO: Dette er et nytt tilbud fra Øya, og det er fantastisk at nettopp vi fire får lov til å arrangere dette. Vi har alle drømt om å få arrangere vår egen festival og nå får vi endelig gjennomført det, sier Pernille Iversen.

Sammen med Malin, Frida og Ellinor danner de rockeklubben Juvenile Rock Club. I år har de i samarbeid med Øyafestivalen og Gamelbyen Sport og Fritid (GFS) arrangert sin første festival.

Øyafestivalen har vært fantastiske. De har støttet oss med penger, scene og organisering. De har en fantastisk måte å behandle de som jobber frivillig hos dem, sier Pernille.

Kjente artister

Onsdag spilte Bare Egil Band, Blodbank og Black Debbath i Skateparken. Og de veletablerte bandene var ikke vanskelig å overtale når jentene ville ha de med i festivalen.

Man kan få til veldig mye med engasjement og smiling. Dessuten ønsker de å spille siden de husker hvordan ungdomstilbudet deres var når de selv var unge, fortsetter Pernille.

Dessuten mener arrangørene at artistene ønsker et ungt publikum.

De unge publikummerne er annerledes siden de har mye mer energi enn de eldre. Derfor blir slike konserter ofte mer energifylte og morsomme, sier Pernille.

Rusfritt

Tirsdag arrangerte de et kickoff før festivalen i skatehallen ved Hausmania. Her var aldersgrensen 13 til 18 år. Det vil si at de over 18 ikke fikk komme inn.

Det var 250 personer innom og stemningen var helt fantastisk, sier Pernille.

De lover at de fire dagene de skal ha konserter og skatekonkurranse i skateparken under Dyvekes Bro blir fartsfylt og spennende.

De besøkende vil oppleve mye liv og energi her, sier jentene i kor.

Arrangementet er rusfritt og gratis for alle.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021