RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungkar med utsikt


Beste sted: Dag Harlem Stenersen mener Møllefaret er bydelens hyggeligste sted. Her bor han med utsikt over bydelen og fjorden blinkende i det fjerne.
Beste sted: Dag Harlem Stenersen mener Møllefaret er bydelens hyggeligste sted. Her bor han med utsikt over bydelen og fjorden blinkende i det fjerne.
Slemdalgutten ble mot alle odds Ap- politiker, med Ullern som politisk arena og Ullevål som fotballarena.

Lysejordet: I Møllefaret møter vi Dag Harlem Stenersen, hvor den unge advokaten har installert seg med flott utsikt mot Oslofjorden. Lyn-skjerfet i gangen i leiligheten forteller hvilken klubb som står hjertet nærmest. At han har sesongkort på Ullevål er helt unødvendig å spørre om.

Jeg er Lyn-fan på min hals. Jeg har plakat på jobben og kopp med Lyn-logoen. Drakten henger i skapet og Lyn-flagget ligger klart til vårsesongen. Det henges ut hver gang det er kamp, sier Stenersen som er mer enn klar for å snakke om store øyeblikk med Lyn på banen.

Litt utenfor

Stenersen er født og oppvokst på Slemdal og har bodd på Lysejordet de to siste årene. I dag er han Arbeiderpartiets gruppeleder i bydelsutvalget. Med sin bakgrunn i beste vest skulle man tro at det var andre partier som sto nærmere.

Mor og stefaren min jobbet i kommunen og tett på det politiske miljøet. Stefar var tidligere rådmann i Oslo. Det var mye samtaler om politikk i hjemmet og jeg ble tidlig interessert. På videregående reflekterte jeg over flere partier før jeg landet på Ap. Da startet jeg litt i AUF, men jeg følte meg litt utenfor i starten. Det var ikke akkurat så mange AUF-lag rundt Slemdal. Det var nok først i studietiden jeg ble ordentlig aktiv.
Harlem Stenersen er advokat i ett av verdens største advokatselskaper, med i alt 150 000 ansatte på verdensbasis.
Jeg er skatteadvokat med internasjonal skatterett som mitt arbeidsfelt. Det er en spennende og utfordrende jobb, men ikke minst er det gøy. Jeg får reist mye over alt i verden og treffer mange nye mennesker. Jeg har også fått mange venner i andre land de siste årene.

Rettferdig samfunn

Ved siden av jobben tar politikken mye av tiden.

For å si det enkelt, jeg ble med i politikken med ønsket om å være med å forandre. Fremdeles er det altfor mange som havner utenfor. Jeg vil gjøre mitt for å skape et mer rettferdig samfunn. For meg er det viktig å bidra til et samfunn som gir alle muligheten til utdanning eller fritidstilbud, uansett hvor man bor i byen. Etter min mening skal det offentlige legge til rette en sosial trygghet i bunnen, uansett bakgrunn. Tryggheten samfunnet kan gi deg, gjør også at du tørr å satse på ulike områder. Derfor mener jeg Arbeiderpartiet er det reelle frihetspartiet, som vil legge den tryggheten til rette.

Forbannet

I bydelen har han noen klare prioriteringer.
Miljøsaker opptar meg mye. Fredning av Lysakerelva og Mærradalen vil vi få til. I likhet med andre deler av landet, må det også være mulig å frede viktige grøntområder i Oslo. Nå må vi også få fart på ferdigstillelse av Kolsåsbanen. Jeg stiller meg helt uforstående til at det skal ta tre nye år før banen når Kolsås, bare fordi Oslo og Bærum ikke klarer å bli enige om fremdriften, sier Harlem Stenersen.

Satses lite

En annen ting som vekker engasjement hos Ap-politikeren er den triste undersøkelsen blant barn og ungdom i Ullern bydel med deres forhold til rus.

Det satses for lite på barn og ungdom. Jeg tror det er en klar sammenheng mellom rusproblemene og at tilbudet til denne gruppen er for dårlig. I dag skjer altfor mange av aktivitetene i det private rom uten voksenkontroll, sier han.

Les mer i dagens papiravis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere