Ungt engasjement

 

 

Jørgen Larsen (17) er nyvalgt leder i Sentralt Ungdomsråd, og engasjerer seg i det meste.

Jørgen Larsen liker seg godt på St. Hanshaugen. Foto: Anne Marie Huck

ST. HANSHAUGEN: Jørgen Larsen møter Lokalavisens utsendte på Colletts Cafe iført en ikke helt tilfeldig valgt lue .

Det er elever på Elvebakken skole som har laget den til meg, sier Jørgen med et smil. Påskriften «SUR» står for Sentralt Ungdomsråd, hvor Jørgen selv inntok ledervervet for kort tid siden. Det er spesielt i den anledning at Lokalavisen tar en prat med den engasjerte gutten, som er svært opptatt av ungdommers rettigheter både i og utenfor bydelens grenser.

Utrolig gøy

SUR er et råd på linje med råd for funksjonshemmede, og Unggdomsrådet, men på sentralt nivå. Representanter fra byens 15 bydeler er representert ved medlemmer fra hvert enkelt ungdomsråd. Siden det er nok å gjøre som leder av det sentrale ungdomsrådet, har Jørgen ervervet seg en ny nyttig «dings».

Jeg har måttet få almanakk for å holde styr på alle møtene mine, sier Jørgen og viser frem en sort liten overfylt bok. Det har blitt møter med helsedirektoratet, ungdommens bystyremøte (UBM), også er det viktig å bringe saker fra St. Hanshaugens ungdomsråd videre til SUR.

Hva er grunnen til at du engasjerer deg så mye, og er med i SUR?

To ting, det er utrolig gøy. Også jobber jeg særlig for at ungdommer under 18 år skal få samme rett til å anmelde saker til politiet som voksne, sier Jørgen engasjert. Han forteller om at mange ungdommer opplever å ikke bli tatt på alvor av politiet, og at det blir feil at man må være 18 år for å anmelde, noe som ikke samsvarer med den kriminelle lavalder ifølge Jørgen.

Fra politiker til politi

En gang tilbake i tiden hadde faktisk den 17 år gamle gutten tenkt på en karriere som politiker, men han har lagt dette vekk nå. Jørgen forteller at han har blitt vitne til politikernes stemmefisking, som ofte går på bekostning av egen idelalisme og engasjement. Jørgen har blant annet jobbet for valgfritt sidemål i skolen, men fikk beskjed av en politiker at dette ikke «slo an « hos velgerne.

Det var veldig ærlig å høre da, sier Jørgen.

Siden har han tenkt på å kanskje bli jorurnalist , eller rett og slett politi.

Siden det er så mange som har negative erfaringer med politiet kunne det vært fint å være med på å endre det, sier Jørgen engasjert.

Evig engasjert

«Selvsagt» ble Jørgen elevrådsrepresentant på Ila skole, etterfulgt av en karriere som representant i ungdomsrådet på St. Hanshaugen, og det er mange saker i bydelen han fortsatt engasjerer seg i.

Jørgen har tidligere jobbet for skating og basketball på Falck Ytters plass, han har vært særlig innteressert i arbeidet med en en lovlig graffitivegg i bydelen, og ikke minst bedre tilbud på fritidsklubbene.

Venn med «Fabs»

Selv om politikerne til tider skuffer når de lar kampsaker vike for populisme, synes Jørgen det er ålreit å være på rådhuset hvor SUR avholder møter.

«Fabs» er utrolig hyggelig, sier Jørgen om ordfører Fabian Stang. Det er faktisk mange ganger ordføreren tar seg turen innom ungdommene for å slå av en prat, noe de setter pris på. Jørgen oppfordrer forøvrig alle engasjerte til å kontakte han om saker de ønsker å få hørt. jorgen.91@ g.mail.com eller ringe på 41 35 64 36.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag