*Nettavisen* Nyheter.

Ungt forbilde ble Årets navn

VERDIG VINNER: Nordstrands Blads redaktør Henrik Meidell (t.v.) og senterleder Richard Elphinstone på Senter Syd Mortensrud hadde tirsdag gleden av å kåre Waled Al-Zayadi til Årets navn 2011. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Waled Al-Zayadi fra Mortensrud er kåret til Årets navn av Nordstrands Blads lesere.

Klikk på bildet for å forstørre.

ILDSJEL: Waled er en av ildsjelene som holder Klemetsrudhallen åpen for ungdom på lørdagskveldene. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

CRIMEFIGHT FOTBALL: Thomas Haile (bak f.v.), Waqas Rana, Nimer Elhaj, Linn Risvang, Mario Rinaldi, Wahled Al-Zayadi, Jimmy Jones og Hibo Adam. Julie og Umar var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: ARKIVFOTO: GUNN BENJAMINSEN

MORTENSRUD: Med nærmere førti prosent av stemmene var Waled Al-Zayadi en soleklar vinner av Årets Navn 2011.Det var likevel en overrasket 23-åring som denne uken mottok det glade budskap, og som dermed får 10.000 kroner som han kan gi til et fritt valgt, godt formål.

– Jeg var overrasket over at jeg i det hele tatt var nominert, det fant jeg ut fordi folk gratulerte meg på Facebook. Er litt i sjokk over at jeg plutselig har vunnet, men jeg er veldig glad, smiler Waled.

Crimefight Football

Sammen med de andre ildsjelene i Crimefight Fotball sørger Waled for at ungdom i Søndre Nordstrand har et aktivitetstilbud på lørdagskveldene.

I snitt er det 80 ungdommer fra 13-23 år som kommer til Klemetsrudhallen for å spille fotball eller gjøre andre aktiviteter.

– Behovet er stort. Mange står utenfor og venter når vi åpner, og de går ikke før vi kaster dem ut, smiler Waled.

– Vi er stolte av det vi har fått til. Hovedmålet er å forebygge kriminalitet. Det er mye bedre at ungdom spiller fotball enn at de henger i gata. Da kan alt skje, sier Waled.

Selv er han snart ferdig utdannet farmasøyt, spiller fotball på Klemetsrud IL og bor hjemme hos mor og far sammen med tre søsken.

I tillegg til Crimefight Fotball er han opptatt av veldedighet, og han omtales som en ung mann som bidrar til økt dugnadsånd i nærmiljøet.

– Prisverdig

Årets navn er et samarbeid mellom Nordstrands Blad og Senter Syd på Mortensrud.

Waled Al-Zayadi var finalist sammen med Reidar Rasch fra Nordstrand, Ole Jørn Baklid og Svein Lølandsmo fra Høyenhall, samt Stiftelsen Holmlia Nærmiljø.

– Det var mange gode kandidater, og det står respekt av den innsatsen du gjør for å aktivisere ungdom i bydelen. Du bruker lørdagskveldene dine til å holde unge vekk fra gata, og er et positivt forbilde, skryter redaktør Henrik B. Meidell.

Senterleder Richard Elphinstone på Senter Syd er også full av lovord.

– Det er lett å være med å gi 10.000 kroner til en som Waled. I en bydel med folk fra 145 land er det flott at noen unge går foran og viser lederskap. Det er prisverdig, sier Elphinstone.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.