Ungt initiativ i BU

Anne Kristine Church Linløkken og Lone Kira Wik var torsdag på talerstolen i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand. Bare noen minutter etter at de hadde fremført sitt budskap, ble saken behandlet i BU.

Anne Kristine Church Linløkken og Lone Kira Wik var torsdag på talerstolen i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand. Bare noen minutter etter at de hadde fremført sitt budskap, ble saken behandlet i BU. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

For et par uker siden skrev Nordstrands Blad om unge miljøagenter på Holmlia. Torsdag var de i BU med sitt budskap.

HOLMLIA: Sjelden kommer så unge til bydelsutvalget på Søndre Nordstrand for å fremme sin sak som vi opplevde sist torsdag. Og Anna Kristine Church Linløkken og Lone Kira Wik ble tatt på alvor.

LES OGSÅ: Fredsprisutdeling på Hallagerbakken på Holmlia

Nordstrands Blad har skrev om unge miljøagenter på Hallagerbakken på Holmlia som har etterlyst miljøstasjon på Holmlia slik at man kan få kastet farlig avfall på en forsvarlig måte.

– Kommunen har til nå ikke tatt ansvar for dette, og derfor ber vi dere i bydelsutvalget å sende brev til Renovasjonsetaten og be om et slikt returpunkt. Det er på Mortensrud og på Grønmo, men ikke på vår del av bydelen, sa de to fra talerstolen.

Tatt på alvor

Og lokalpolitikerne tok de to unge jentene og deres budskap på alvor.

Sjelden har vel en sak blitt så fort ekspedert som den gjorde denne gangen. For ikke bare fikk jentene sagt det de skulle, men det tok bare noen minutter så sto saken på sakskartet. Den ene politikeren etter den andre var på talerstolen, takket for initiativet og unskyldte seg for at de ikke selv har vært våkne og gjort noe med problemet.


Resultatet var at det nå går brev til etaten med klar oppfordring om raskest mulig å få en returstasjon for farlig avfall på Holmlia.

Og med slikt pågangsmot som de to jentene har vist i saken, gir de seg nok ikke før de får det som de vil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.