Ungt talent til Soria Moria

Robin Skog spiller to ganger på Soria Moria i morgen kveld. FOTO: PROMO

Robin Skog spiller to ganger på Soria Moria i morgen kveld. FOTO: PROMO

Publikumsyndling Robin Skog (16) reiser 200 mil for å holde konsert for fansen på Torshov.

TORSHOV: Unggutten tar nemlig turen helt fra Rana i Nordland til Kulturslottet Soria Moria for å holde konsert.

Og når han først er på Torshov nøyer han seg ikke med én konsert, unggutten slår like gjerne til med dobbeltkonsert når han først er i gang.

Kjent fra tv

Robin Skog ble kjent for det store publikum da han deltok på programmet "Norske Talenter" på TV2, med låta "Magic Land of Mine".

Men mens dommerne ikke tilgodeså Robin med noen finaleplass, ville publikum ha mer. Han vant nemlig publikums hjerter med sin særegne stemme og gitarspill.

Responsen i ettertid har vært formidabel og motiverer til videre satsing, skriver Robin på sin Myspace-side, og forteller at han har skrevet egne låter helt fra han var ti år gammel.

Jeg har spilt gitar siden jeg var sju år og gått på Rana Kulturskole siden jeg var åtte for å lære gitar. Da jeg var ti år gammel laget jeg mine første sanger og spilte dem sammens med gruppa Volum.

Dobbeltkonsert

Når han entrer scenen på Soria Moria i morgen kveld er det både for de yngste og for de som har lovlig bevis på at de er myndig altså litt eldre en artisten selv.

Den første konserten spiller Robin alene klokka 19. Denne har fri aldersgrense, og er dermed åpen for Robins yngste fans.

Litt senere på kvelden spiller han igjen på konsertkonseptet Underdog#4, denne gangen sammen med Julie Willumsen. Stedet er nå Magneten og det hele er alldeles gratis, men altså bare for dem over 18 år.

Musikalsk lekegrind

Konseptet Underdog#4 ble starta av Morten Joachim og Anders Borchgrevink høsten 2007. De to vennene ville ha en musikalsk lekegrind og et påskudd for selv å kunne spille på en offentlig scene, og dermed var et nytt konsept født.

Arrangementet har senere utvikla seg til å bli et møtested for unge "up and coming"-artister som blant annet Estherorkester Esther Buchmann, Siri Nilsen og nå altså Robin Skog.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.