Gå til sidens hovedinnhold

Unik kulturarena midt i Oslo

For første gang på flere år åpner forsvaret dørene til Høymagasinet på Akershus festning når de arrangerer to konserter under årets Olsenfestival.

AKERSHUS FESTNING: Torsdag går startskuddet for Olsenfestivalen. Gjennom fire dager skal Oslos befolkning få hele 16 arrangementer på Kvadraturen ved Akershus festning.

Men for aller første gang skal de åpne Høymagasinet for publikum. Olsenfestivalen skal i samarbeid med Nasjonal Festningsverk ta i bruk det gamle bygget som konsertlokale.

– Dette er et enestående bygg, med intakt interiør fra 1840-åra. Høymagasinet ble opprinnelig brukt som lagerplass til fôr til festningens hester, men som i senere tid har blitt brukt som lagringsplass for en modell som viste hvordan Christiana så ut, opplyser festningsforvalter Grete Jarmund ved Akerhus festning.

Unik opplevelse

Høymagasinet er en av de få bygningene på Akershus festning som ikke har vært utsatt for endringer og moderniseringer. På fredag inviterer Olsenfestivalen til unik konsertopplevelse med musikk fra flere land, mens Dance with a Stranger spiller lørdag.

– Vi har store ambisjoner med dette bygget. De to konsertene vi skal ha her under Olsenfestivalen blir en prøvestein, der vi skal høste erfaringer. Men bygget er perfekt for den gode konsertopplevelse og vi kan garantere to gode konserter med en fantastisk ramme rundt seg, sier festivalsjef Kjersti Tubaas.

Premierenerver

Bygget står i dag som det var på 1840-tallet da det ble reist og de åpner portene for publikum for første gang under Olsenfestivalen.

– Ingen har sett bygget som det står nå, så dette blir helt spesielt, sier Kjersti og innrømmer at de har litt premierenerver.

– Nervene er på høykant, men vi er hundre prosent sikre på at det vil funke.

Både Frode Alnæs fra Dance with a Stranger og dirigent Lars Erik Gudim har inspisert lokalet.

– De ser virkelig frem til å spille her. Men du vet at vi ofte blir litt usikre på alt som er nytt, opplyser Kjersti.

Både Kjersti og Grete håper at dette er starten på en helt unik konsertarena i Oslo.

– Vi ønsker at Høymagasinet skal bli et nytt og egenartet tilskudd til Oslos kulturliv - til glede for byens befolkning og gjester fra inn- og utland, avslutter Grete Jarmund.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger