Gå til sidens hovedinnhold

Unike Madamløkken

Madamløkken barnehage slår fluer i smekk med både korttidsplasser, norskundervisning og åpen barnehage. Mounia Yahyaoui (25) kunne ikke vært foruten.

Linderud: I Madamløkken barnehage ved Linderud senter ligger alt til rette for integrering på flere plan. Mens mødrene lærer om det norske arbeidslivet, kan barna deres boltre seg med husker og sandkasser i barnehagens uteareal. Selvfølgelig under nøye overvåking av personalet. Lunsjen spiser de sammen alle sammen.
Barnehagestyrer Marit Syversen er storfornøyd.
Det er meget stor etterspørsel etter dette kurset, og vi har lange ventelister. Det er utrolig givende og utviklingen er veldig til stede. Etter hvert som kvinnene blir gode i norsk, sender vi dem videre til større utfordringer. For de aller fleste er målet å komme i jobb, sier hun engasjert.
Mounia Yahyaoui er en av de heldige som får norskopplæring i Madamløkken barnehage. Hun har gått der i tre år, og dette er siste året hennes. Hun er fra Marokko, men flyttet til Norge sammen med mannen sin for sju år siden. De har to barn sammen og den yngste får leke i barnehagen mens mamma får undervisning.

Ligger til rette

I tillegg jobber hun de tre andre arbeidsdagene som tospråklig assistent i samme barnehage.
Jeg hadde aldri hatt muligheten til verken å jobbe eller ta undervisning hadde det ikke vært for Madamløkken. Her føler jeg meg trygg og det er utrolig hyggelige mennesker her. Dessuten er det veldig viktig for meg at det ligger nær hjemmet mitt, sier den unge moren. Hun er også takknemlig for tilbudet barna hennes får og har fått.
Datteren min gikk her i barnehage, og nå snakker hun kjempegodt norsk. Hun klarer seg veldig bra på skolen. Gutten min på tre år snakker berbisk flytende og nå begynner norsken å bli bedre også. Dette gir jeg det gode språkarbeidet her i Madamløkken mye av æren for, fortsetter hun. For Mounia kommer barna først. Selv om hun håper hun får mulighet til å ta høyere utdanning en dag, er hennes hovedfokus på at barna skal gjøre det godt.
Mitt ønske er at barna mine skal ta høyere utdanning og få gode jobber. På den måten kan familien min gi noe tilbake til dette landet som vi har fått det så fint i. Jeg drømmer om at de skal bli gode samfunnsborgere, og jeg vil gi dem alle muligheter til å bli det, sier hun, og mener at Madamløkken er den beste starten de kunne fått alle sammen.

Enestående

Madamløkken er det eneste stedet i bydel Bjerke med en kombinasjon av norskopplæring for voksne, korttidsplasser og åpen barnehage.
På den måten er Madamløkken enestående. Vi jobber hardt for å opprettholde dette tilbudet fordi vi ser at det gir så mange positive ringvirkninger, sier resultatsjef for barnehageområde 1, Bente Bjerkås.
I Madamløkken barnehage er det stor fokus på språktrening for barna som går der, og styrer Syversen forteller om systematiske og morsomme metoder, som fungerer.
Vi bruker metodikk fra prosjektet "Lær norsk før skolestart", og hos oss går det mye i Albert Åberg. Det er utrolig hvor mye barna utvikler seg på et barnehageår. I starten er det litt voksenstyrt, men nå måtte jeg innføre ordstyring fordi alle snakker i munnen på hverandre, forteller hun. En viktig del av suksessen har vært å bevisstgjøre personalet i større grad. På den måten lærer ungene riktige begreper ved for eksempel måltider uten at de "merker" det.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21