*Nettavisen* Nyheter.

Unikt bibliotektilbud

Assisterende rektor Cecilie Groll Pettersen klippet snoren. Begge FOTO: LINE RUNDMO

Fredag forrige uke åpnet Deichmanske bibliotek en ny minifilial på Bjørnholt ungdomsskole.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bak f.v: Assisterende rektor Cecilie Groll Pettersen, sekretær Karianne Edvardsen, bibliotekar Jette Hvidsten, foran f.v: daglig leder Silje Grimseid og Elin Hermansen, avdelingsleder for Deichmanske bibliotek på Holmlia. Foto: Line Rundmo

BJØRNHOLT: Fra før har Bjørnholt skole et stort kombinasjonsbibliotek i samarbeid med Deichmanske bibliotek på den videregående skolen.

– Bjørnholt ungdomsskole har hatt sitt eget bibliotek, men dette har så langt vært drevet som en selvstendig enhet, fortalte Elin Hermansen, avdelingsleder for Deichmanske bibliotek på Holmlia.

LES OGSÅ: 4 på biblioteket

Etter en større omorganisering har biblioteket på ungdomsskolen nå endelig blitt fullverdig medlem av Deichman-nettverket, noe som betyr at elever og lærere på skolen har tilgang til alle Deichmanske biblioteks ressurser i sitt eget bibliotek.

– Gjennom biblioteket kan skolens elever og ansatte låne bøker og medier fra bibliotek i hele Norge. Biblioteket på ungdomsskolen kan bare benyttes av Bjørnholt skoles elever og ansatte, men bibliotekbrukere utenfra har tilgang til bibliotekets samlinger gjennom sitt lokale bibliotek, sa Hermansen.

Hun beskrev bibliotektilbudet på Bjørnholt som unikt blant ungdomsskolene i Oslo. Derfor ønsket de å markere dette med en offisiell åpning på Verdens bokdag, som var 23. april.

– Vi har jobba fælt for å få det til, sa Hermansen, sekretær Karianne Edvardsen, bibliotekar Jette Hvidsten, daglig leder Silje Grimseid og assisterende rektor Cecilie Groll Pettersen, som fikk æren av å klippe snoren.

– Det er en del nye bøker og jeg tro det skal være ganske mye bra nå. Det er kjempeviktig å lese, og jeg vil oppfordre dere som er her i dag til å låne med dere en bok, sa Groll Pettersen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.