RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marcus Pedersen (f.v), Mohammed Fellah, Harmeet Singh og resten av Vålerenga møter Manchester United på Ullevaal 5. august.
Marcus Pedersen (f.v), Mohammed Fellah, Harmeet Singh og resten av Vålerenga møter Manchester United på Ullevaal 5. august. Foto: Arkivfoto: Anders Halvorsen

Uniteds stjernegalleri til Ullevaal

En ekte gladnyhet: Ti år etter at Ole Gunnar Solskjær senket Vålerenga, får Martin Andresens menn en sjelden anledning til å revansjere nederlaget.

ULLEVÅL: Fotballinteresserte nordmenn kan allerede krysse av følgende dato i kalenderen: Søndag 5. august.

Da kommer nemlig ett av fotballverdenens mest ettertraktede lag til Vålerengas lekegrind, selveste Manchester United.  

VIF-trener Martin Andresen er svært så begeistret for nyheten om det storfine besøket.

– Det er stor læring for spillerne våre å møte noen av verdens beste spillere. Vi får følt på tempo og det som kreves for å nå toppen – og det vil utvikle Vålerenga videre, sier Andresen til dittoslo.no.

Oppglødd kaptein

Forrige gang Manchester United spilte kamp i Norge, var da laget slo Vålerenga 2-0 på Ullevaal i 2002, etter scoringer av Ole Gunnar Solskjær og Roy Keane.

Les også: VIF møter Skeid i cupen

Vålerenga-kaptein Kristofer Hæstad er United-supporter. Sørlendingen, med en forkjærlighet for Paul Scholes, ser allerede frem til å måle krefter mot favorittlaget.

– Dette blir stas! Det er alltid gøy å teste seg mot de beste, for å se hvor vi står. Ekstra spesielt blir det jo for de unge spillerne våre som får oppleve dette, sier Hæstad til dittoslo.no.

Gir jernet

Midtbanekrigeren lover at det ikke vil bli noen feriefotball fra Oslo-lagets side.

– Det er viktig å vinne kamper, og vi legger nok mer i denne kampen enn det United gjør. Det er kult å trekke så store lag til Ullevaal, sier Hæstad.

Klubbens mediesjef, Lasse Vangstein, er tilfreds med å ha landet en avtale med fotballstormakten.

– Det er helt klart at denne klubben har en unik posisjon i Norge og Skandinavia, så dette blir en fotballfest, sier Vangstein.

Se bildeserie: Kampen på tribunen: VIF-Lyn

Men det engelske mesterlaget har også en bred tilhengerskare i Sør-Afrika og Asia, og gjør store penger på å turnere i disse regionene utenfor sesong. Derfor koster det da også å få verdens mest verdifulle fotballklubb til Oslo.

– Som med landslaget, er det en viss kostnad å hente storlagene, sier Vangstein, som ikke vil avsløre hvor mye penger som er lagt på bordet for at Sir Alex Fergusons mannskap igjen blir å se på norsk jord.

Millionbeløp

Etter hva dittoslo.no erfarer, så krevde Barcelona til sammenligning om lag 6,5 millioner kroner for å gjeste Ullevaal i 2010.
VIFs mediesjef legger imidlertid til at klubbens gode nettverk har vært vel så avgjørende som store summer.

– Vi har gjennom showkampene skaffet et nettverk som gjør oss i stand til å komme i kontakt med de riktige personene, sier Vangstein.

Nå håper mediesjefen at også sommerens kamp blir en publikumssuksess, på lik linje med i fjor. Da satt over 24.000 tilskuere ringside og så Vålerenga og Liverpool spille 3-3.

De største kommer

Ekstra gledelig er det at det engelske storlaget langt på vei har lovet å stille fulltallig, på tross av at det arrangeres EM i Polen og Ukraina i sommer.

Ergo er det nærliggende å tro at også United-spilleren som skinner klarest på stjernehimmelen, Wayne Rooney, blir å se på Ullevaal i august.

– Planen er at de kommer med full tropp, det er i hvert fall signalene vi har fått, sier mediesjefen.

Det er foreløpig ikke satt noen endelig dato for når billettsalget starter. Men en aktuell dato kan være mandag 21. mai, ifølge mediesjefen.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere