Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Universitetet i Oslo rykker fram på rangering

UIO: Universitetet i Oslo her representert ved Det juridiske fakultet som holder til ved Universitetsplassen i Oslo sentrum.
UIO: Universitetet i Oslo her representert ved Det juridiske fakultet som holder til ved Universitetsplassen i Oslo sentrum. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Universitetet i Oslo (UiO) havner på 58. plass på en fersk rangering over verdens 500 beste universiteter.

Oslo (NTB): Med en 58. plass har UiO rykket opp elleve plasser fra fjorårets plassering på Academic Ranking of World Universities.

Den såkalte Shanghai-rangeringen offentliggjøres årlig av Shanghai Jiao Tong-universitetet i Kina og er en av flere slike kåringer av verdens beste universiteter.

– Vi vet at det på tross av metodiske svakheter er mange som ser til disse rangeringene når de velger studiested og samarbeidspartnere. Derfor er det selvsagt gledelig at vi rykker fremover, sier rektor Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo i en uttalelse lørdag.

Du kan se hele rankingen her.

De fleste universitetene over UiO er amerikanske. Blant skandinaviske universitet kommer Universitetet i København (35. plass) og Karolinska institute (48. plass) foran UiO


(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!