RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BEKLAGER: Universitetet i Oslo legger seg flat overfor 959 studenter som fikk fødselsnummeret sitt publisert åpent på internett.
BEKLAGER: Universitetet i Oslo legger seg flat overfor 959 studenter som fikk fødselsnummeret sitt publisert åpent på internett. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Universitetet la ut personnummeret til 959 studenter på internett

Sist oppdatert:

Tidligere i dag la Universitetet i Oslo ut en pressemelding der det gikk frem at de hadde lagt fødselsnummeret til 959 studenter åpent på internett.

Studenter som har levert sin oppgave etter 31. oktober 2014 og har fått denne publisert i DUO (digitalt arkiv for leverte masteroppgaver) etter 6. februar 2015, er de som er blitt rammet.

Her kan du gi tips til Nettavisen på mail, eller ringe 02060.

– Slettet alle data

Datatilsynet og universitetets personvernombud er varslet i saken, og UiO gjennomgår nå sine systemer og rutiner, skriver Aftenposten.

Universitetet i Oslo (UiO) ble varslet i begynnelsen av august.

– 6. august ble vi varslet av en student som hadde googlet seg selv og funnet sitt eget personnummer. Etter varslingen iverksatte vi tiltak. Noe av det første vi gjorde var å slette alle data. Vi tok også kontakt med de store søkemotorene for å få dem til å slette dataene, sier underdirektør og IT-ansvarlig Johannes Falk Paulsen til Nettavisen.

Det var Aftenposten som først meldte om nyheten.

– Beklager til studenter

Falk Paulsen har ingen grunn til å tro at opplysningene er blitt misbrukt, men oppfordrer de rammede studentene til å følge ekstra nøye med.

– Det rammet 959 studenter, noe vi beklager. Det er en ubehagelig situasjon, og oppfordrer alle til å undersøke kontoutskrifter fra bank- og kredittkort nøye.

Han forsikrer om at UiO tok fødselsnummerlekkasjen på største alvor. Nå kan det bli endringer i rutinene.

– Vi overvåker systemene nøye i vårt sikkerhetsteam. Vi går også gjennom våre rutiner og vurderer om vi skal endre dem.

Det har nå gått e-post og brev ut til alle som har fått sitt fødselsnummer gjort tilgjengelig. Der har vi også gitt informasjon om hvilken periode informasjonen har vært tilgjengelig på internett, skriver Aftenposten.

Datatilsynet og universitetets personvernombud er varslet i saken, og UiO gjennomgår nå sine systemer og rutiner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere