RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unnamanøver

Nok en gang har vi fått erfare handlingslammelse i skytebanesaken

Helt fra omkring 1970 har det vært "arbeidet" med å finne en løsning på skytebanesaken. Hver gang en konklusjon nærmer seg vegrer de ansvarlige seg. Nå skyver Byrådet spørsmålet om flytting av skytebanen i Prinsdal ut i enda tykkere tåke.

Byrådet legger nå opp til løsninger som ingen vil ha. Først og fremst viser de liten evne eller vilje til handling - de klarer ikke eller vil ikke komme frem med en konkret løsning, og dermed er det gjort ferdig for et nytt kapittel i skytebane-boken som nå begynner å bli temmelig tykk.

Byrådet legger opp til fortsatt "krig" i lokalområdet - en uro som ingen vil ha, verken naboer eler skytterlaget. Og med å sette en foreløpig tidsfrist på 7 år, blir det lagt opp til "stillingskrig".

Grønmo skal nå bli løsningen i banesaken. Dermed legges det opp til enda en kompliserende diskusjon. Det er satt en tidsfrist for når dagens virksomhet på Grønmo skal opphøre, og det er sagt klart og tydelig at området skal tilbakeføres til Marka. Vi har fått nok signaler om at Marka og skytebane ikke er forenelig. Om en slik løsning hadde vært mulig, kunne man jo like godt ha brukt Godlia, som er et av de alternativene som nå har vært utredet. Men Godlia er altså puttet i en skuff etter mye motstand. Kombinasjonen skyting, støy og Marka ble for kontroversiell. Å gå inn for Grønmo er å planlegge samme problemstilling, men med forsinkelse.

At vi ikke fikk noen avklaring nå, kom ikke direkte overraskende på oss. Vi hadde håpet på en løsning som kunne godtas av flertallet. Men nok en gang har vi fått erfare handlingslammelse i denne saken. Det er for vanskelig å ta standpunkt, for uansett hvor politikerne peker blir det galt for noen.

Til høsten er det valg. Riktignok ikke kommunevalg hvor lokale saker preger valgkampen. Men partiene skyr upopulære saker og kontroversielle standpunkt.

Om Bystyrets forskjellige grupperinger enes om Byrådets anbefalte forslag, vil vi ikke få noen skytebaneløsning på mange, mange år. Det er en ansvarsfraskrivelse ingen vil være fornøyd med. Valg av Grønmo er ikke en løsning, men en flukt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere