RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unngå vannlekkasjer i kulda. Illustrasjonsfoto: Nina Schyberg Olsen
Unngå vannlekkasjer i kulda. Illustrasjonsfoto: Nina Schyberg Olsen

Unngå lekkasje i kulda

Kaldværet vi er inne i kan medføre sprukne rør og vannlekkasjer. Brannvesenet oppfordrer hovedstadens befolkning til å ta sine forholdsregler.

OSLO: – Det er veldig mange vannlekkasjer om dagen, i går hadde vi en stor lekkasje i Grønlandsområdet, forteller avdelingssjef i brannforebyggende, Nils Kristiansen. Særlig problematisk blir det hvis vi etter denne kuldeperioden, får en mildere værtype.

– Da kommer nok det største rushet, temperatursvingninger er det verste, sier Kristiansen til Lokalavisen Groruddalen.

Hvordan tine rør

Det er mye man kan gjøre for å unngå marerittet det er med en vannlekkasje.

– Det gjelder å prøve og tine rørene litt ved hjelp av varme, bruk gjerne varme omslag, sier Kristiansen og påpeker samtidig at her må brannsikkerhet gjelde.

– Ikke bruk åpen varme, som skibrenner eller lignende. Det kan være lurt å sette inn en varmeovn i kjelleren, men denne må man holde et øye med. "Tining under oppsikt" pleier jeg å si, er rådet fra avdelingssjefen i brannforebyggende.

Steng kraner

Brannvesenet anbefaler også å stenge av vann i utekraner som ikke har selvdrenering. Problemer med vannrør i yttervegger, er ofte verre for huseier å håndtere alene.

Brannvesenet anbefaler å ta kontakt med fagfolk hvis man skulle ha problemer med rør i yttervegger. Det er stort sett gamle bygg som har slike problemer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere