RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Parforholdet kan få en skeiv start etter bryllupet.
Parforholdet kan få en skeiv start etter bryllupet. Foto: FOTO: Istockphoto.com

Unngå nedtur etter bryllupet

Festen er over, og hverdagen føles veldig stille og merkelig. Her er rådene for å unngå at parforholdet kommer skeivt ut etter bryllupet.

KVINNEGUIDEN.NO: – Dere kan gå i møte en kjempevanskelig tid etter at bryllupsdagen (endelig) er over. Det mener innehaverne av nettsiden Til Bryllupet, Roger Gustavsen og Katrine Olsen.

Glatt overgang

Når man planlegger et bryllup, noe som kan være både stressende og langvarig, er det også moro å ha noe å glede seg til.

Derfor, når festen er over, kan alt bli veldig stille og gjerne også vanskelig.

Så hvordan kan man unngå å få en skikkelig nedtur etter at alt er slutt?

– Det er ofte slik at bruden gjerne føler en vemodighet så fort planleggingen hennes er over, og den store dagen er forbi. Drømmedagen som kanskje har vært i tankene siden barndommen, er nå opplevd og forhåpentligvis skal den ikke oppleves igjen.

– En god overgang til dagliglivet kan være å gjøre små ting som har med bryllupet å gjøre, og som gjør forandringen mindre merkbar. For eksempel kan dette være å planlegge flere detaljer på en eventuell bryllupsreise, foreslår bryllupsekspertene.

Les også: Bryllupsreise for alle
Les også: Unngå bryllupsnerver
Les også: En forlovers ansvar


– Finn frem små effekter dere kanskje har kjøpt inn til bryllupsreisen. Takkekortene skal lages, dette bør dere begge sette av tid til.

– Ett år går fort, og plutselig har dere ett års bryllupsdag. Det er ingenting i veien for å allerede ukene etter bryllupet starte en forsiktig planlegging av denne, så har man fremdeles "lov" til å ha bryllupet og planleggingen i tankene, sier de.

Bruk nettforum

Gustavsen forteller at mange par velger å ta vare på en bit eller to av bryllupskaken, fryser den ned, og ta den frem igjen til første års bryllupsdag. Så lenge kaken er godt pakket inn, går dette helt fint.

– De brudene som har vært medlem av forum, som Kvinneguiden.no, Bryllupsvenner.no eller andre, har jo fremdeles bryllupsinteresserte å snakke med.  "Nettvennene" ennå som ikke har hatt dagen sin vil gjerne ha tips og råd. Da kan de gifte fremdeles føle nærheten til sin egen store dag, via andre sin, tipser han.

I tillegg er jo alltids forlovere og venninner gode å ha. Sammen kan dere se på bilder og filmer og lese i gjesteboken.

– Vi anbefaler alle å ha en gjestebok som gjestene skriver i under bryllupet. Ikke bare er det koselig for gjestene å kunne skrive en hilsen, men det er også et kjempeminne å ha for brudeparet i både ukene, månedene og årene etterpå.

Kos dere med minner

Gavene dere har fått er også en viktig del av prosessen etterpå. Gleden over alt det flotte dere fikk, og som dere nå skal bruke videre i livet som nygift ektepar.

– Kanskje har dere kjøpt ting til bryllupet som har betydd mye for dere. Når bruden har pyntet ferdig bordet slik hun alltid har sett for seg, kan det være deler av pynten og dekorasjonene som hun også kan bruke i ettertid til andre spesielle anledninger som første bryllupsdag, nyttårsaftener og så videre.

– Det viktige er å huske på at det ikke er nødvendig å tenke at "det var det, nå skal bryllupet pakkes ned og bort". Det er lov å kose seg med minnene og gledene så lenge man vil!

– Det hjelper også for mange å holde fokuset på at man nå står ved begynnelsen på begynnelsen og alt det fantastiske man nå skal begynne å bygge sammen fremover, sier Gustavsen til Kvinneguiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere